Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändkabeln i en 1995 Jeep Cherokee 4.0

Tändstift trådar ofta förbises under tune-ups, men om försummade, kan trådarna bär inte tillräckligt med el till tändstiftet. En vecka gnista kommer att resultera i en dålig gående motor och en förlust av bränsleekonomi. Inspektera kablar regelbundet för sprickor, sektioner med en brännskada eller smält fläck, eller stövlar som har skador på dem, antingen på tändstiftet eller distributören änden av tråden. En skadad eller sliten tråd indikerar behovet av att byta ut hela uppsättningen med nya tändkablarna. Saker du behöver
Metric skiftnyckel satt
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep och lokalisera batteriet på passagerarsidan motorrummet, den sitter mot radiatorn stöd och den främre stänkskärmen. Hitta de 10-millimeters nypa bultar på den negativa batterikabeln ände och lossa muttern med en skiftnyckel. Isolera batteriets kabeländen från batteriet
2

Hitta fördelarlocket på passagerarsidan av 4,0-litersmotor,. Den är ungefär halvvägs ner motorblocket och spolen monteras intill det på 1995-modellen av Cherokee. Ta bort den korta tråd, spolen tråd, från centrum av fördelarlocket, följ den tillbaka till spolen och ta bort den från spolen samt. Ställ tråden åt sidan.
3

Välj en tråd på fördelarlocket och ta bort kabeln, ta tag i tråden från start och vrida den fram och tillbaka, som du drar bort det terminal. Följ längden på tråden tills du når tändstiftet vid den motsatta änden sedan bort kabeln från tändstiftet, återigen vrida tråden fram och tillbaka, som du drar den rakt ut från kontakten.
4 < p> lägga kabeln ut på en plan yta och sedan ta bort de nya trådarna från de nya trådarna från paketet och hitta tråden som matchar den gamla tråd, på längden. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i tändkabeln boot, och tryck sedan kabeln på tändstiftet och fördelarlocket. Tråden kommer snäpper fast i båda ändarna.
5

Flytta till nästa tråd på locket och upprepa processen, arbetar runt locket tills alla sex ledningar har bytts ut. Fäst spiraltråden till spolen och fördelarlocket efter alla de tändstiftets trådarna är kompletta. Använd lite dielektriskt fett på stövlarna på båda ändarna av spolen tråd precis som du gjorde för tändkablarna.
6

tillbaka negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt nypa bulten med . en 10-millimeters fast nyckel, fästa kabeln och slut på batteriet
7

Starta motorn på din Jeep och lyssna för att kontrollera att det fungerar korrekt, popping, stamning, eller tillbaka bränning kan indikera en koppla ur funktion. Dubbelkolla tändföljd om detta inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102743.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.