Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en Passat

Med tiden normal användning så småningom orsakar ett motorfordon effektivitet att minska till följd av motorns uppbyggnad, åldrande mekaniska vätskor och gamla komponenter. En tuneup är en ersättning av Passat: s delar som slits relativt snabbt jämfört med motorns livslängd. Dessa poster inkluderar vanligen delar som är involverade med förbränning, bränsle-och smörjsystem. Deras ersättare förlänger fordonets livslängd genom att minska ackumulerad slitage på motordelar. Optimeringar anses allmänt förebyggande fordonsunderhåll. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Tändstift
antikärvningsmedel
reparationshandbok
tändkablarna
Catch pan
Transmission filter (tillval) katalog Transmission pan gasket (tillval) katalog Transmissionsolja
Oljefilter
Motorolja
Injector Cleaner Review Bränslefilter
Luftfilter
Rag
Visa fler instruktioner

1

Ta bort den gamla tändstiften med en socket set, sedan ersätta dem med nya tändstift. Det är viktigt att alltid täcka de nya tändstiftsgängor i antikärvningsmedel att undvika fastnat pluggar under efterföljande avlägsnande i framtiden. Dra tändstiften ner till tillverkarens anvisningar med hjälp av din Passat s reparationshandbok.
2

Byt tändkablarna från fördelaren till tändstiften. Se till att kablarna sitter ordentligt på tändstiften genom att lyssna efter ett klick. Detta tyder på att kontakterna är helt installerad. Seat trådarna på någon guide vävstolar finns i motorn för att hindra dem från att komma i kontakt med heta komponenter.
3

Töm transmissionsolja och använda en fångst pan att samla transmissionsolja. Om sändningen är en automatisk, byt transmission filtret först, sedan överföringen pan packningen. Slutligen, byt överföringen pannan och fyll växellådan med rätt vätska typ som indikeras av reparationshandboken. Manuella växellådor kan tömmas med avtappningspluggen och fyllde upp med påfyllningspluggen.
4

Tappa ur oljan från motorn in i en fångst pan genom att ta bort avtappningspluggen. Byt avtappningspluggen och byta oljefilter. Fyll motorn upp med rekommenderad olja som anges av reparationshandboken. Kontrollera oljestickan med motorn avstängd när du fyller upp det tills mätstickan läser fullt. Kör bilen i en minut, sedan stänga av den, kontrollera oljenivån igen och fyll på vid behov tills mätstickan läser fullt.
5

Rengör injektionsstället genom att köra en injektor renare genom gasen tank. Vänta tills bilen har mindre än en vänster fjärdedel tank, tillsätt lämplig mängd injektor renare för tankens storlek som anges av reparationshandboken. Fyll tanken upp och fortsätta normal körning för att rengöra injektorer. Detta blandar bränslet och injektor renare att maximera injektor rengöring.
6

Byt bränslefiltret, uppmärksamma att installera det nya bränslefiltret samma riktning det gamla bränslefiltret avlägsnades. Filter platser varierar, men platsen för varje enskilt år Passat återfinns i reparationshandboken. När installerat, prime bilens bränslesystem genom att vrida bilen till den positionen i tre sekunder och tillbaka till läge OFF. Stäng inte bilen över förrän efter priming det tre gånger.
7

Ändra bilens luftfilter inuti luftintaget rutan. Detta är vanligtvis placerad på passagerarsidan av motorrummet, men kan placeras på valfri sida. När det gamla luftfiltret tas bort, torka av insidan av luftintaget box med en fuktig trasa, låt torka och installera den nya luftfiltret. Om bilen är utrustad med en intagningskon, byt ut hela konen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102742.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.