Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar Points & kondensorlinser

Installera punkter och kondensor är en del av tune-up förfarande som kommer att hålla din bil kör effektivt och håller längre. De punkter och kondensor är placerad under fördelarlocket på toppen av fördelaren och är relativt likartade i positionering för att de flesta fordon som använder punkter och kondensorer. Installera nya poäng och kondensorn är inte en svår procedur och kan göras på mindre än en timme att använda grundläggande fordonsindustrin verktyg. Saker du behöver
Gummiplugg
platt skruvmejsel
Dwell meter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och lokalisera distributör på förarsidan av motorrummet framför bromshuvudcylindern innan du försöker installera de punkter och kondensor. Lossa slangen gummiutsugring från sidan av fördelaren, och anslut hålet i änden av slangen med en rund gummiplugg.
2

Bänd de två metallklämmor utanför sidorna av fördelarlocket med en platt skruvmejsel, och ta försiktigt bort locket från distributören. Notera hur rotorn och punkter är placerade inuti den övre delen av fördelaren. Lyft rotorn från distributören axeln, ta bort den från distributören.
3

Leta reda på skruvarna som håller de två kablarna anslutna till de punkter på distributören. Lossa skruvarna med platt skruvmejsel precis tillräckligt för att ta bort trådarna. Lossa den lilla muttern som håller fast den rund tråd kondensorn cylinder till distributören med en mutterdragare. Ta bort punkter och kondensor från toppen av distributören.
4

Installera den nya kondensorn genom att placera slutet av kondensorn motsatsen tråden mot metallen fliken där den gamla enheten satt. Placera poäng tillbaka i position på toppen av distributören. Fäst kondensorn tråden till distributören tråden genom att säkra muttern. Fäst punkter kablarna till skruvarna på distributören.
5

Fäst den positiva ledaren av en uppehållstid mätaren till positiva inlägget på tändspolen bredvid brandväggen. Fäst den negativa ledaren till fordonets ram för att jorda mätaren. Vrid tändningsnyckeln så det är i "på" läge utan att starta motorn. Flytta poäng bara lite med platt skruvmejsel tills älta mätaren läser mellan 24 och 26 grader.
6

Vrid tändningsnyckeln till "off" läge och dra åt skruvarna på de punkter trådarna med platt skruvmejsel. Ställ rotorn på distributören axeln i samma riktning den stod inför. Säkra fördelarlocket till distributören med metallklämmor.
7

Ta bort pluggen från slutet av gummi vakuumslangen. Anslut slangen till sidan av fördelaren. Stäng huven på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102741.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.