Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar en Corvair Förgasare

Den Corvair är en kompakt bil som säljs av Chevrolet 1960-1969. Bilar från den tiden använde förgasare för att blanda luft med bensin för förbränning före uppfinningen av insprutningssystem. Eftersom luften rör sig genom förgasaren är det lätt för den här enheten för att bli igensatta med främmande föremål. Regelbunden rengöring av förgasaren för att ta bort dessa ackumulerade luftburna partiklar, tillsammans med frekvent justering av enheten, hjälper bilen smidigare och förlänger motorns livslängd. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Förgasare Spray
Visa fler instruktioner
1

Använd huven-frigöringsspaken på Corvair och öppna motorhuven upp till tillgång till förgasaren. Ta bort luftfiltret genom att skruva av höljet och dra luften patronen gratis.
2

Sätt en skruvmejsel i tomgång blandning skruven sitter under luftfiltret och vrid den medurs så långt det går. Vänta 10 sekunder och slå sedan skruven moturs 1 1/2 varv.
3

Lokalisera skruven jet justeringen i botten av förgasaren s float skål och vrid den moturs tills det tar stopp. Vänd denna skruv tillbaka medurs 1 1/2 varv för att balansera inaktiv blandning skruv.
4

Byt luftfiltret med ett nytt genom att sitta in den i huset. Skruva bort luftfilterlocket tillbaka på ramen ordentligt för att hålla filtret på plats.
5

Starta Corvair motor och låt den gå i några minuter. Vrid sakta inaktiv blandning skruven medurs och lyssna för motorn att bromsa. Låt den gå en minut. Vrid skruven tillbaka moturs ett halvt varv.
6

Kör motorn i ytterligare två minuter. Stäng huven och ta det för en kort bilresa. Om tomgång ljudet förblir konstant efter körning det i ungefär fem minuter, är förgasaren balanserad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102737.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.