Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften på en 2002 Honda Civic LX

2002 Honda väsentligt förändrat Civic, ger det mer aggressiva kropp-linjer, samt förlängning av strålkastare och församlingar bakljus. 2002 års Civic LX kom in både en coupé och cabriolet kaross. En 115-hästkrafter, 1,7-liters fyrcylindrig motor som drivs på 2002 Civic LX. Tändstiften i detta krävs motorbyte var 110.000 för att hjälpa till att hålla Civic motor går bra så länge som möjligt. För att komma åt Civic s tändstift, måste du ta bort det lilla plastskyddet ovanpå motorn och ta bort spolen förpackningar. Saker du behöver
4 nya NGK PZFR6F-11, eller motsvarande, tändstift
Tändstiftsgap Tool Review platt skruvmejsel
Ratchet
Hylsnyckelsats
16 mm tändstift socket
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera tändstiftet på alla fyra nya NGK PZFR6F-11, eller motsvarande, tändstift med en spark verktyg stiftgapet. Den 1,7-liters motorn kräver ett gap tändstift 0,039 till 0,043 inches. Börsen något felaktigt gapped pluggar för nya, eftersom dessa tändstift är icke-justerbara
2

Ta bort locket spolpaketet -. Den lilla plastskyddet ovanpå Civic motor - genom att vrida plast fästskruv ett kvarts varv, med hjälp av en platt skruvmejsel och dra av bakstycket från motorn.
3

Tryck på låsspärren på spolpaketet kabelstammen och dra selen från spolen pack.
4

Lossa spolpaketet-låsmutter, med hjälp av ett Ratchet och uttag. Dra spolpaketet uppåt för att ta bort den från tändstiftet.
5

Avlägsna tändstiftet ur motorn, med en spärr och 16 mm tändstift socket. Dra den gamla tändstift från tändstiftet uttaget. Sätt i ett nytt tändstift till 16 mm tändstiftshylsor tills tändstiftet platser i uttaget.
6

Dra åt tändstiftet i motorn, med tändstiftshylsa. Med hjälp av en momentnyckel och 16 mm tändstiftshylsor dra åt tändstiftet till 13 foot-pounds.
7

Ställ spolpaketet på tändstiftet och tryck den nedåt tills du känner ett klick spolpaketet på plats. Dra åt muttern spolpaketet till 13 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag. Anslut ledningsnätet tillbaka till spolpaketet.
8

Upprepa steg 3 till 7 för att byta ut de återstående tre tändstiften.
9

Ställ spolpaketet täcka igen toppen av motorn och vrid de två skruvarna ett kvarts varv medsols, med hjälp av en platt skruvmejsel för att låsa den på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102736.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.