Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Faktorer som påverkar Hastigheter

Hastigheten på ett objekt beror på ett antal faktorer som påverkar hur snabbt den kan resa. Dessa faktorer inkluderar friktion, framdrivning, den energikälla som används och tröghet. Alla de faktorer spelar en del i att låta föremålet att gå snabbare eller rör sig långsammare över ett avstånd. Att förstå hur dessa element arbetar för eller mot rörelse kan bidra till att förbättra fordonets hastighet. Friktion

Friktion innebär graden av resistens ett objekt måste övervinna för att kunna gå framåt. Friktion verkar mot föremålet i ett antal olika sätt på grund av gravitationen. Det kan förekomma i mark eller vatten reste på, mellan motorns delar av fordonet eller ens i form av luftmotståndet. Ju mer friktion som finns, kommer den långsammare fordonet färdas. Som ett resultat, vilket minskar vind friktion och använda mobilisering som rullar eller reser sömlöst förbättrar hastighet.
Propulsion

Objekt rör sig inte av sig själva. De behöver någon form av framdrivning för att övervinna motståndet av friktion. För motorfordon, motorer tjänar detta syfte. Motorn skapar tillräckligt framdrivning att flytta fordonet framåt eller bakåt. För icke-motorfordon, övriga motorer är fortfarande nödvändiga. Till exempel, levande varelser använder sina muskler för att driva och flytta. Den starkare motorn i någon form, desto snabbare objektet kan resa på egen vilja.
Energi

Alla rörliga objekt behöver någon form av bränsle till behålla sin rörelse. Fåglar behöver mat, bilmotorer behöver gas eller diesel, och rymdraketer behöver flytande syre. Bara ett regelbundet flöde av energi gör framdrivning ske och upprätthålla en hastighet samt öka den. Ju mer framdrivning som är inblandad för att öka hastigheten, är emellertid mer energi förbrukas och behöver bytas ut. Till exempel kommer en fotbollsspelare behöver konsumera betydligt mer på en dag än en genomsnittlig person som arbetar på ett kontor. Addera Inertia

hastighet kan upprätthållas under en viss tidsperiod, om tröghet hanteras på rätt sätt. Även hastigheten i slutändan kommer försämras, kan en resenär använder ett fordon utnyttjar tröghet att bibehålla farten samtidigt spara bränsle. Ett vanligt exempel handlar om att köra en bil nedförsbacke. På grund av gravitationen och den tröghet som redan arbetar med att gå framåt, kan bilen behålla och även öka sin hastighet utan mycket bränsle tillämpas om backen är tillräckligt brant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102729.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.