Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften på en 99 Ford Contour 4 Cylinder

Ford släppte Contour i 1995 års modell som ersättare för den nyligen avvecklade Tempo. Under 1998 års modell, omgjorda Ford något Contour. Den 1999 Contour kom standard med en 130-hästkrafter, 2,0-liters fyrcylindrig motor och hade en 2,0-liters V-6 tillgängliga, som producerade 170-200 hästkrafter, beroende på applikation. Kvicksilver rekommenderas ersätta tändstiften var 60.000 miles som en del av dess grundläggande underhåll schema. Underlåtenhet att följa detta schema kan leda till dålig motorprestanda, minskad bränsleförbrukning och ännu motorskador. Saker du behöver
4 nya Motorcraft AZFS-22PP, eller motsvarande, tändstift
Tändstiftsgap Tool Review tändkablarna (tillval) katalog Ratchet Billiga 3-tums förlängning
Tändstiftshylsa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna, om det behövs. Ta bort tändstiften ur en varm motor kan orsaka skada på topplocket.
2

Kontrollera gapet på alla fyra nya tändstift, med hjälp av en gnista verktyg stiftgapet. Allt om konturen motorer kräver ett gap tändstift av 0,048-0,052 inches. De rekommenderade tändstift för Contour är icke-justerbara, så utbyta några felaktigt gapped tändstift för nya.
3

Öppna Contour huva och leta tändkablarna ovanpå motor.
4

Ta en tändkabeln, genom att ta tag i tjocka, gummistövel på motorn änden av tråden och dra upp med en vridande rörelse.
5

Inspektera tändkabeln för defekter såsom uppdelning, överdriven ålder, sprickbildning eller sprödhet. Om någon av dessa defekter, byta alla fyra tändkablarna.
6

Ta bort tändstiftet, med en spärr, 3-tums förlängning och ett tändstift socket. Den gummipackning inuti tändstiftshylsor håller tändstiftet inne i sockeln under avlägsnandet.
7

Dra gamla tändstiftet ur vägguttaget och sätt i en ny gnista i kontakten. Hand-gänga tändstiftet i motorn, med tändstiftshylsa och 3-tums förlängning
8

Vridmoment tändstiftet till 9 till 13 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, 3. - tums förlängning och ett tändstift socket. Ställ tändkabeln på tändstiftet och tryck nedåt tills tråden "klickar" på plats.
9

Upprepa steg 4 till 8 tills du ersätter alla fyra tändstift och kablar, om tillämpligt.

10

Stäng Contour huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102725.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.