Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Gör nya tändstift måste gapande ?

Dagens förbränningsmotorer ständigt blir mer avancerade och producera bättre hästkrafter per liter nyckeltal . Allt detta avancemang sker tack vare användningen av en komponent som Edmond Berger uppfanns år 1839 : tändstiftet. Tändstiftet tar en elektrisk ström och tvingar den att hoppa en liten lucka , skapa en gnista som varar endast millisekunder . Detta gap är ofta en avgörande faktor för om bilen går bra eller inte alls . Liten tolerans

Biltillverkare bygga sina bilar att använda tändstift med gap som mäts i tusendelar av en tum . Gapet på de flesta massproducerade tändstift varierar från 0.035 och 0.049 inches , med en tolerans på plus eller minus 0.003 inches .
Kontroll nytt tändstift Gaps

Nästan alla företag som masstillverka tändstift pre - gap tändstiften innan de skickas ut dem . Frakt och hantering , kan dock orsaka pluggarna för att flytta runt , vilket resulterar i förändringar i gapet storlek . Av denna anledning , vid byte av tändstift i bilen , måste du kontrollera gapet i pluggen innan du installerar det .
Justering nytt tändstift Gaps
< p > Om gapet på ett tändstift är inte inom tillverkarens angivna intervallet , inte installera denna plugin . Om tändstiftet är en vanlig koppar plugg , kan du justera gapet . Om tändstiftet är iridium - eller platina - tippas , hänvisas till tändstiftet tillverkarens rekommendation om anpassning . Många tillstånd att inte justera gapet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102723.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.