Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften på en 2008 Chevy Aveo

Chevy introducerade subcompact Aveo i årsmodell 2004. År 2008 kom den Aveo i två stilar: en fyra-dörrars sedan och en femdörrars halvkombi. Den Aveo s 1,6-liters motor hade en grundläggande fördelarlöst tändsystem, vilket inkluderade en tändspole, fyra tändstift kablar plugg och fyra iridium tändstift. Denna grundläggande systemet gör för en enkel tändstift ersättningsprocessen. Chevrolet rekommenderar att du byter tändstift i denna motor var 60.000 miles som en del av regelbundet underhåll. Saker du behöver
4 nya NGK IFR6E11 (eller motsvarande) tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Socket Ratchet
ställa
tändkabeln satt
6-tums förlängning
Tändstiftshylsa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera avståndet mellan centrum och marken elektrod på alla fyra nya NGK IFR6E11 (eller motsvarande) tändstift. Korrekt gap intervallet för 2008 Aveo är 0,039-0,043 inches. Om några pluggar är inte inom angivet intervall, byta dem mot nya pluggar. Försök inte justera pluggar, som Iridium pluggar är inte justerbara.
2

Ta bort de fyra skruvarna som håller plasten motorhuven till motorn, med en spärr och uttag. Dra motorkåpan från Aveo motor
3

Ta en gnista boot tändkabeln -. Den tjocka, gummi änden går in i motorn - och dra den uppåt med en lätt vridande rörelse . ta bort den från tändstiftet
4

Inspektera tändkabeln för eventuella synfel, såsom: delning, sprickbildning, svår åldrande eller sprödhet. Om några defekter, byt tändkablarna som en uppsättning.
5

Avlägsna tändstiftet ur motorn, med en spärr, 6-tums förlängning och ett tändstift socket.

6

Dra gamla tändstift från tändstiftet uttaget och sätt i en ny NGK IFR6E11 (eller motsvarande) tändstiftet i uttaget. Känn efter tändstiftet för att låsa på plats i tändstiftet uttaget.
7

Dra åt tändstiftet i motorn, med en tändstiftshylsa och en 6-tums förlängning. Bifoga en momentnyckel till förlängningen och dra åt tändstiftet till 18 foot-pounds.
8

Montera tändkabeln ovanpå tändstiftet och tryck den nedåt tills du känner att det "klickar" på plats.
9

Byt ut alla fyra tändstift, följa steg 3 till och med 8.
10

Ställ plast motorhuven tillbaka på motorn och dra åt de fyra fästbultarna till 2 till 3 fot-pounds, med en momentnyckel och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102722.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.