Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Skillnaden mellan en Major & Minor Tune Up

En hel del förvirring föreligger om skillnaden mellan en mindre och större TuneUp, vad det innebär och vilka typer av delar medföljer varje. Kort sagt, är en mindre tuneup behövs vanligen runt var 30.000 miles eller så, eller beroende på fordonets ägare önskemål. En stor tuneup kan utföras i intervall om 60.000 eller 90.000 miles, beroende på fordonets märke och typ av motor. Markant skillnad mellan de två typerna av optimeringar. Minor Stämma --- Elektrisk

elektriska komponenter utbytta i en mindre tuneup består vanligtvis av tändstift bara. De nya tändstift gapped till tillverkarens specifikationer och installerad i fordonet. Som en rudimentär kontroll, kommer mekanikern kontrollera timing, och göra visuella inspektioner av luftfilter, mössa, rotor och kablar plugg. Beroende på butiken praktiken kan äldre fordon få installationen av punkter och kondensor som en del av en mindre tuneup. Vissa tillverkar hävdar att deras fordon inte kräver en förändring tändstift förrän efter 100.000 miles.
Minor Stämma --- olja, fett och vätskor

Ett oljebyte ( med filter), i sällsynta fall, kan läggas till en mindre tuneup, liksom en suspension smörjning. Om mindre tuneup faller inom en tidsperiod som tillåter ett oljebyte, filterbyte och smörjning, då det kan finnas på tjänsten biljetten. Vanligtvis fordon får oljebyten så ofta som var 3.000 till 10.000 miles, och många fordonsägare utföra sina egna olje-och filterbyte. Alla vätskenivåer, inklusive transmission, servostyrning, radiator-och bromsvätskor emot visuella kontroller, och få en topping-off om reservoaren kräver mindre än en kvart.
Major Stämma --- Elektrisk

En stor tuneup för elektriska komponenter består av byte av alla tändstift, tändstift kablar, fördelarlock, rotor, och pekar och kondensor, om tillämpligt för en äldre bil. Mekanikern kommer att kontrollera timing och anpassa den till specifikationerna. Ibland kan en spänning kontroll utförs på avgiftssystemet, samt ett batteri kontroll för korrekt elektrolyt nivån. All elektrisk vakuum byta ventiler och elektriska sensorer får en visuell inspektion.
Major Stämma --- bränslesystem

Fuel system i en stor tuneup inkluderar byte av de viktigaste bränslefilter, och ibland in-line förgasare bränslefiltret eller skärm. Mekanikern kommer att justera en förgasare-typ fordon, inställning av tomgång blandning skruvar, tomgång snabb tomgång eller choke. Vissa reparationer anläggningar lägga ett bränslesystem rengöring för bränsleinsprutade-motorer, vilket oftast innebär en tillsats.
Major Stämma --- olja, fett och vätskor

stora tune up kommer att innehålla en olje-och filterbyte, samt en komplett fjädring och drivlina fettsmord. En mekaniker kommer att kontrollera CV (konstant hastighet) ledhöljena och andra fjädringskomponenter. Den påkörning differential olja kommer att kontrolleras och fyllda, liksom alla redskap olja som behövs för en manuell växellåda. Annan vätska kan innebära tvål vindrutan bricka och vatten. Skillnaden i de stora kontra mindre tuneup, så långt som fluider, kommer att vara att kostnaden för flytande tillsatser i de stora tuneup kommer att absorberas i kostnaden.
Major Tuneup Valfritt tjänster

Vissa valfria tjänster uppstår när reparationen anläggningen hör dem i deras stora TuneUp. Inte alla reparationer inkluderar extra serviceåtgärder. Några större TuneUp tillägg du kan se blir det kontroll och påfyllning av däck, en broms inspektion och bromsjusteringen. En solid lyftare ventil justering kommer troligen att visas på en stor tuneup biljett, eftersom det konstaterades stora TuneUp objekt. Det kan vara en butik som tar ut extra för en ventil justering, beroende på modell och komplexiteten av jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102721.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.