Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en AMC 304

Under 1970-talet, monterad American Motors Corporation några av sina fordon med 304 V8-motor. Som en del av tuneup proceduren, kan du justera timingen på 304 för att synkronisera gnista produceras av tändspolen med kolvarna under sin fyrtakts. Detta är nödvändigt för att förhindra gnista knock, bevara bränsleekonomi och motorprestanda. Du kan ställa in tiden på AMC 304 hemma i ett par minuter med ett minimum av verktyg. Saker du behöver
Brake Parts Cleaner Review Luddfri handdukar
Korrigeringsvätska
Timing ljus
Golf tee eller spik
Standard skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Starta motorn och varmkör den i ca 20 minuter.
2

Stäng av motorn, öppna huven och ren tidpunkten skalan ovanför vevaxelns remskiva . Detta är remskivan på framsidan och botten av motorn, som löper drivremmarna. Också, rengör skåran ligger på vevaxelremskivan själv. Använd broms delar renare och luddfria handdukar att torka av smuts och fett från dessa områden, om det behövs.
3

Applicera ett tunt lager korrigeringsvätska till siffror och linjer på timing skalan och skåran på vevaxelns remskiva för att göra dem lättare att läsa under timing justering.
4

Få stroboskop och anslut verktygets röda klämman till den positiva (röda kabeln) batteripolen och verktygets svart Klipp till den negativa (svart kabel) batteripolen. Haka stroboskop klämma på klippet till antalet en tändkabeln på motorn. Om du står vid framsidan av motorn, som vetter mot drivremmar, kommer nummer ett tändkabeln vara den första på höger sida. Se till att klämma på klippet är så nära tändstiftet som möjligt. Route alla stroboskop trådarna bort från drivremmar, fläkt och andra rörliga delar i bilen.
5

Dra av den tunna vakuumslangen från fördelaren för hand och anslut slangen med en golf tee eller spik. Distributören är den komponent där alla tändstiftet ledningar ansluter till.
6

Leta efter underhood sticker runt motorrummet, som innehåller TuneUp specifikationer. Detta kan vara på kylarfästets eller på endera sidan av motorrummet med strut pelare eller på brandväggen. Dekalen ska berätta tomgång motorn ska anpassas till under tidpunkten förfarandet och rätt timing inställning för din bil. Annars, kontakta din manual fordonsservice. I de flesta fall bör tomgångsvarvtalet vara inställd på 500 rpm.
7

Justera tomgångsvarvtalet genom att vrida skruven bredvid förgasaren med en vanlig skruvmejsel. Denna skruv tjänstgör som ett stopp för hävarmen som flyttar trottelplattan i förgasaren. Om en assistent långsamt trycker ned gaspedalen ser du spaken flyttar till öppna gasinmatningsskivorna. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Vrid justerskruven som din assistent klockor varvräknare. När nålen på varvräknaren är vid 500 rpm, eller det nummer som anges på underhood klistermärke, sluta vrida justerskruven.
8

Ta din timing ljus och, med motorn på tomgång, rikta den mot tidpunkten skalan ovanför vevaxelns remskiva. Passa in skåran på vevaxelremskivan pekar på rätt grad numret på timing skalan såsom anges av dekal på din bil.
9

Lossa fästskruven på basen av distributören med en distributör skiftnyckel, om du behöver justera timingen.
10

Be din assistent att sakta vända distributören vänster höger tills skåran på vevaxelns remskiva sammanfaller med rätt märke på timing skalan. Dra åt fästskruven på distributören med skiftnyckel och dubbelkolla skåran på rullen fortfarande pekar på rätt märke på timing skalan.
11

Stäng av motorn, byt vakuum linje till distributören och koppla din timing ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102720.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.