Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ställa in tiden för en 1988 Chevy Surburban

Den 1988 Chevy Suburban var en fyra-dörrars SUV av gigantiska proportioner, som mäter 219,1 inches lång och upp till 76,1 inches tall. Basen Motorn för 1988 Suburban var försökt-och-sant Chevy 350 small block, som var utrustad med elektronisk bränsleinsprutning, som ersatte den Suburban s förgasaren 1987. För att hålla din 1988 Suburban kör stark och bränslesnål, måste du regelbundet återställa tändningen tillbaka till fabriken specifikationer. Saker du behöver
Set av SAE skiftnycklar
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

starta bilen. Låt din motor värmas upp helt innan du fortsätter till nästa steg.
2

Sätt din motor i friläge med parkeringsbromsen på.
3

Kontrollera att luftkonditioneringen är avstängd.
4

Koppla bort timing kontakten. Detta är den svarta kabeln med en solbränna rand och en singel-polig kontakt. Det är i ett kabelnät ligger bredvid bromshuvudcylindern på brandväggen. Koppla inte den 4-poliga kontakten som kommer från distributören.
5

Lossa din återförsäljare. Din distributör är placerad på baksidan av motorn, och är fäst till blocket med en klämma hålls nere av en bult. Lossa denna bult precis tillräckligt för att tillåta dig att rotera distributören samtidigt känner ett lätt motstånd från klämman.
6

Bifoga din timing ljus. Tidpunkten ljus har två clips och en klämma. Den svarta klippet går till den negativa polen på batteriet, går den röda klämman till den positiva polen på batteriet och klämman går runt nr 1 tändkabeln. Detta är den tändkabeln på förarsidan av motorn, och är tändkabeln närmast framför lastbilen.
7

Tryck på avtryckaren på stroboskop och rikta den mot harmoniska balansblock. Detta är den roterande skivan på framsidan av motorn bakom huvudsakliga remskivan. Gör detta från passagerarsidan av motorn. Från stroboskopeffekt av timing ljus, kommer du att kunna se tidpunkten märket på balansblock. Du kommer också att se några inställningsmärkena sticker ut från motorn. Den i mitten kommer att märkas "0" för Top Dead Center. Detta är vad du vill att markeringen på den roterande Balansblock att rada upp med.
8

Vrid fördelaren medan du tittar på timing märket med din timing ljus. Rotationen av distributören kommer att orsaka inställningsmärket på balanseraren att ändra läge. Rotera distributör åt vänster eller höger tills du får tidpunkten märket på Balansblock att rada upp med märket märkt "0" på motorn.
9

Dra ner din distributör.
10

Kontrollera igen din timing med stroboskop för att se en skärpning av distributören klämman inte rotera distributören och justera timing.
11

Koppla din timing ljus.

12

Stäng av motorn.
13

Återanslut timing kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102713.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.