Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man testar en bil spole med en ballastresistor

Den tändspolen på din bil är en typ av induktor som har en primär (laddning) och sekundära (urladdning) sida som ger den elektriska energi som hoppar gapet på tändstiftet och att orsaka den gnista som antänder luft-bränsleblandningen. När strömmen appliceras över den primära sidan, bygger en kostnad upp på sekundärsidan av spolen. När strömmen bryts, var sekundärsidan utsläpp vid samma strömstyrka som finns på primärsidan. Den ballastresistor begränsar mängden ström spolen kan dra. Detta är hur spolen kan producera den spänning som krävs för att hoppa in elektrodavståndet. Saker du behöver
multimeter kan läsa motståndet
Coil tråd
12-volts strömkälla
Wiring
Tändstift tråd tester
Visa fler instruktioner
Kontroll Inre motstånd
1

Ställ multimetern att läsa motståndet. Kontrollera med spolen tillverkaren för rätt mängd motstånd du ska se på primär-och sekundärsidan.
2

Håll mätaren leder på ingångarna i spolen och notera impedansen läsning. De flesta tillverkare kommer att möjliggöra en impedans intervall på ingången, eller primära sidan av spolen.
3

Kontrollera kontinuiteten mellan primärsidan (både positiva och negativa) och sekundära (hög spänning) sida. Du bör se oändligt motstånd på de flesta spolar mellan positiv och sekundär och en specificerad impedans mellan de sekundära och negativa sidorna av spolen. Tändstiftet
Functional Test
4

tändkabeln testare i locket eller proppen sidan av spolen tråd och klipp testare till en bra källa till marken.
5

Anslut kablarna till primärsidan av spolen. Anslut den positiva kabeln till ballastresistorn och sedan till batteriet och rutten den negativa ledningen till den negativa sidan av batteriet. De flesta ballast motstånd är gjorda av vitt porslin och har en kol-högen motstånd inbäddad i dem. De är ca 2,5 inches lång, ca 3/4 tum bred i ändarna och de kurva fram till montering hål i mitten. De har spade lug kontakter. Din testuppställning kommer ha den negativa kabeln lossnar spolen går till batteriets negativa pol. Du har då den positiva ledningen som leder till en sida av motståndet och en tråd som kommer från den motsatta änden av motståndet och ansluta till batteriet. Du kommer att ha tre bitar av tråd i denna enkla krets.
6

Knacka den negativa kabeln till den negativa polen på batteriet och observera testare för en ljus vitaktig-blå gnista. Ta bort kabeln från den negativa terminalen snabbt. En svag eller gulaktig gnista indikerar en misslyckad spole som behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102711.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.