Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften 2006 Nissan Frontier

Den 2006 Nissan Frontier var Nissans inträde i mid-size pickup marknadssegment. Frontier fanns i fyra trim paket i de regelbundna hytten och tre erbjudanden i besättningen-eller förlängd hytt version. Båda versionerna kom utrustade med ett val av antingen en 2,5-liters, fyrcylindrig motor eller en 4,0-liters V-6 motor. Oavsett vilken motor din Frontier har, pluggar fortlöpande byte av gnistan är avgörande för att uppnå optimal motorprestanda och bränsleekonomi. Processen för att ändra tändstift är liknande för båda motorerna, med den stora skillnaden att en motor har fyra tändstift att ändras medan den andra har sex. Saker du behöver
Tändstiftsgap Tool Review Tändstiftshylsa Review, Universal vridbar
5-tums förlängning
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken, lyfter huven och låt motorn svalna. Medan motorn kyla, kontrollera gapet på de nya pluggarna. Korrekt stiftgapet är 0,043 inches. Sätt den tunnaste delen av gapet verktyget mellan de två elektroderna på kontakten och sakta arbeta pluggen runt till där tjockleken av verktyget är 0,043 tum. Ta bort pluggen från verktyget utan vickar kontakten.
2

bort och ersätta en plugg tråd och en kontakt i taget. Ta tag i kontakten kabeln vid basen av kontakten boot och vridning samtidigt dra rakt ut.
3

Ta bort kontakten genom att vrida den moturs, med tändstiftshylsa och Ratchet. Vissa pluggar kan kräva en utvidgning och universella vridbar för att ta bort dem.
4

in den nya kontakten i uttaget och trä den in i huvudet genom att vrida den medurs, för hand. Var noga med att installera krossa brickan, om sådan finns. Dra i kontakten, med Ratchet och förlängningen. Var noga med att inte över-dra åt pluggen. Ta tag i huvudet av spärr i ena handen och vrida handleden medurs för att uppnå rätt moment. Om du har en momentnyckel, dra åt pluggen till cirka 15? 23 foot-pounds.
5

Upprepa steg 2 till 4 tills alla pluggar har ersatts.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102706.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.