Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur bli av en Lifter Tick

Lifter finns i motorns huvud och hjälpa manövrera motorns ventiler. Lifter fästing kan orsakas av en mängd faktorer såsom slitage i lyftar, lågt oljetryck, eller kolavlagringar. Det är vanligt att äldre motorer att kryssa eftersom de kan bygga oljetryck långsamt vid första uppstart, och i kallare väder. Lifter fästing kan inte vara skadligt för din motor, men är en bra indikator på att din motor kan behöva lite förebyggande vård. Saker du behöver
Fresh motorolja
Oljefilter
Seafoam eller liknande övre änden motorrengöring
Visa fler instruktioner
1

Lägg Seafoam i din motor via en motor vakuumledning. En bra linje i en av bromsservon, vilket är typiskt en stor svart rund kapsel som sitter i motorrummet, precis framför förarsätet på brandväggen. Med din motor igång, ta bort bromsen booster linjen (din motor kommer att snubbla och tomgång dåligt - detta är normalt). Häll Seafoam i en liten kopp och sakta mata in den booster linje. Eftersom det är en vakuumledning det kommer att suga den Seafoam in i motorn. Låt en tredjedel av burken för att långsamt sugs in i motorn, sedan stänga av motorn och låt den sitta i en timme innan du startar. När du stoppar motorn, anslut raden bromsservon.
2

Häll en halv burk Seafoam in din motorns vevhus genom oljepåfyllningslocket på din motor. Seaform eller liknande motor toppände renare kommer lösa upp och rengöra sotavlagringar i huvudet, som är den typiska orsaken till lifter fästing. Det är en bra idé att tajma detta på ett oljebyte. Kör motorn med Seafoam för ett par dagar, sedan utföra ett oljebyte med ny olja och filter. Häll den resterande hälften burk Seafoam i bensintanken för att ge extra städning.
3

byta olja och filter. Äldre olja orsakar lyftare fästingen eftersom tillsatserna i oljan löser över tiden. Genom att ersätta din gamla olja med ny olja, kommer du att förbättra flödet till lyftarna, vilket kommer att förbättra smörjningen och minska lyftare fästing.
4

Använd en tjockare oljekvalitet. Tunnare oljor, samtidigt som de ger bättre kallt väder smörjning, kan orsaka lifter fästing eftersom tunnare olja rinner ur av lyftare snabbare jämfört med tjockare oljor (i fråga om hydrauliska lyftare). Om du använder en 5W-30 olja, till exempel överväga att byta till en 10W-30 olja för att se om detta minskar lifter kryssa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102703.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.