Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man gör det Timing på en 1991 5.7 TPI Camaro

För att generera mest makt, måste din 1991 Camaro s 5,7-liters motorns tändsystem avfyra tändstift i rätt ögonblick. Det tar några millisekunder från att öppna spolen primärkrets till tandningen av tändstiftet, så den ursprungliga signalen måste komma strax innan kolven når den övre dödpunkten av kompressionstakten. Tändningsinställning mäts i grader före eller efter övre dödpunkten. Den rätta tidpunkten för din bil är 6 grader före övre dödläget. Saker du behöver
Spray rengöring Rags lösning
Chalk
Induktiv stroboskop
Distributör skiftnyckel
5/16 tums skiftnyckel
Visa fler instruktioner

1

Vrid motorn genom att kort vrida nyckeln till "bump" startmotorn tills skåran på harmoniska dämpare - den stora remskivan i botten framsidan av motorn - blir synligt från förarsidan motorrummet. Vrid nyckeln och ta bort den från tändningen. Spraya denna remskiva och tidpunkten märket på kamkedjan lock med rengöringsmedel och torka dem rena med en trasa. Markera timing hack och indikatorn med krita så siffrorna är lättare att läsa med motorn igång.
2

Starta och kör motorn tills den når normal temperatur och stänga av den. Anslut den induktiva pick-up (square-ish klämma) på timing ljus till nr 1 tändkabeln (förarsidan framsidan av motorn), och de röda och svarta clips till batteriet. Se till att alla sladdar och kablar är fria från rörliga delar.
3

Starta motorn. Se till att alla tillbehör är avstängda. Det finns en kabeldragning bunt nära brandväggen på passagerarsidan som har en enda tråd som löper till nära distributören. Koppla ur kontakten på denna tråd.
4

Rikta stroboskop på vevaxelremskivan från förarsidan och kontrollera placeringen av timing markeringen på remskivan i förhållande till tidpunkten indikatorn på motorn. Den optimala behandlingen är sex grader före övre dödpunkten. Om behandlingen är avstängd, fortsätt till nästa steg.
5

Lossa distributör nedhållande klämma genom att skruva det moturs med distributören skiftnyckel. En 1/2-tums svivel uttag på en 10-tums förlängning och spärr fungerar också.
6

Rotera distributören att avancera eller fördröja tidpunkten. Om tidpunkten är 5 grader eller mindre före övre dödläget, rotera distributören moturs långsamt att avancera tidpunkten. Om tidpunkten är mer än 6 grader före övre dödläget, vrid fördelaren medurs för att fördröja det. När väl rätt timing är inställd, dra åt nedhållande klämbult. Kontrollera timingen igen för att kontrollera att det inte flyttades under åtdragning. Stäng av motorn
7

. Återanslut kablarna lossats i Steg 3. Koppla ur och ta bort stroboskop.
8

minuskabeln från batteriet med 5/16 tums skiftnyckel Vänta 30 sekunder och anslut. Detta raderar alla felkoder som lagrats i datorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102701.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.