Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa Air & Fuel på en Holley Förgasare

Inställning av luft och bränsle justerskruvar på Holley förgasare är lite av en utmaning, men kan göras med lite tålamod och om en timme eller två. Den Holley förgasare har fyra luft /bränsleblandning nålar eller skruvar, finns på varje av förgasaren s venturirör på mätning block. Blocken är precis ovanför basen av förgasaren i hörnen. Justera luft och skruvar bränsle kräver också att de två tomgång skruvarna bredvid chokevajern justeras för att bibehålla en konsekvent inställning mellan tomgång och luft /bränsle blandningar. Saker du behöver
Vakuummeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen på fordonet och starta motorn. Låt motorn värmas upp i cirka fem minuter och ta bort vingmuttern från toppen av luftrenaren.
2

Ställ luftrenaren åt sidan och leta reda på primär och sekundär tomgång och luft /bränsle blandning justerskruvar på Holley förgasare. Tomgångsvarvtalet skruvar är på rätt sida av förgasaren bredvid choken stången, titta på motorn från fordonets front och de fyra luft /bränsleblandning skruvar finns på båda sidor av förgasaren, en bredvid varje venturi bara ovanför basen.
3

Demontera slangen gummiutsugring från vakuumporten vid basen av förgasare och bifoga en vakuummätare till hamnen. Har någon sätter bilen i enheten för automatisk växellåda eller i neutralläge för en manuell växellåda med sin fot på bromsen för att förhindra den från att röra medan du justera tomgångsvarvtalet skruvarna.
4

Justera primära och sekundära tomgång skruvarna växelvis med en skruvmejsel, vrida skruvarna efter halva varv åt gången och ställa in RPM på vakuummätaren på mellan 1.500 och 1.600 rpm. Tillåt 20 sekunder mellan varje halvt varv för förgasaren för att återställa och använda värdena på vakuummätaren att avgöra vilken riktning du ska vrida justerskruvarna.
5

Ställ bilen överföring i "Park" och justera luft /bränsle tomgång blandning skruvar med en skruvmejsel, alternerande mellan varje tills vakuummätaren läser på högsta vakuum inställningen möjligt utan att ändra avläsningen på tomgångsskruven. Tillåt 20 sekunder mellan varje halvt varv och ställa in värdena mellan 1.500 och 1.600 rpm.
6

Justera tomgångsskruven så det är läsning mellan 1.500 och 1.600 rpm. Alternate fram och tillbaka mellan alla justerskruvar tills de alla läser konsekvent mellan 1.500 och 1.600 rpm.
7

Ta vakuummätaren från vakuumport och sätt tillbaka slangen gummiutsugring till hamnen. Fäst luftrenaren till toppen av förgasaren med vingmuttern och stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102230.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.