Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Återställ indikatorn däcktryck i ett 2004 Jeep Cherokee Limited

Däcktryck var en gång något som nästan alla bensinstationer kontrolleras varje gång du slutade i "Full Service" lane. Nu med "Full Service" bensinstationer bli ett minne blott, är förarna nu fastnat med bördan av att kontrollera däcktrycket. Under 2007 passerade en lag om att alla fordon tillverkade efter september 2007 levereras som standard med ett däcktryck övervakningssystem för att varna förare av lågt däcktryck. Jeep erbjuds detta TPMS som tillval på 2004 Grand Cherokee Limited, och återställa indikatorn däcktrycket är inte mycket svårare än att kontrollera och toppning av dina däck. Saker du behöver
Tryckluft källa med ett däck inflationen fastsättning
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1 Inget behov av istappar, men kalla däck ger dig det bästa basnivå tryck.

Låt din bil att sitta i upp till tre timmar, om det var nyligen driven, i mån av tid - detta gör att bilens däck för att kallna för att få de mest exakta tryckavläsningarna. Om du inte har tid att låta däcken svalna, planerar ställa om dem vid ett annat tillfälle. Park din Grand Cherokee nära en tryckluftskälla med ett däck inflationen fastsättning.
2 Oavsett hur fint ni hjulen är, det finns en spindel.

Skruva av locket från förarens framhjul s ventilskaftet, ventilen sticker ut från kanten.
3 Flest manometrar har en pinne som visar trycket.

Håll toppen av ringtryckmätaren ovanpå ventilskaftet ordentligt och titta på när tryckmätaren visar däckets inre tryck rating. Läs trycket rating på tryckmätaren. Om trycket behandlingen är mellan 31 och 35 psi när däcket är kallt, eller mellan 33 och 45 psi när däcket är varmt, är det tryck OK.
4 Kontrollera alltid trycket på alla bilens däck .

Upprepa steg 2 och 3 på alla fyra däck om din Jeep har en standard däcktryck övervakning eller fem däck, inklusive reservdäcket, om din Jeep är utrustad med en fem-däcktryck övervakningssystem. Anteckna vilka däck är inte inom trycket tröskelvärden som anges i steg 3.
5 Tryck bilagan däckpumpning ordentligt för att hålla ett jämnt flöde av luft i däcket.

Justera lufttrycket genom att lägga till eller ta bort luft från däcken inte inom trycket tröskeln. Lägg luften genom att hålla fästet däck inflationen på änden av ventilskaftet tills däcket når den kalla trycket tröskeln, en bra tumregel är att var femte sekund för att lägga till luft, ökar däckets ca 1 psi. För att ta bort luft, använd utskott på huvudet av ringtryckmätaren att trycka på knappen på toppen av ventilskaftet. Håll in knappen tills du når den önskade trycket, med hjälp av tumregeln att fem sekunder av deflation motsvarar ca 1 psi.
6 Dubbelkolla trycket på alla fyra däck efter justering av trycket.

Kontrollera igen lufttrycket i alla fyra däcken, med hjälp av övertryck däcktryck och justera däcktrycket efter behov.
7 Tillbaka på den öppna vägen, säkert.

Kör SUV till en öppen väg och kör den som vanligt. Däcktrycket Indikatorn återställs automatiskt inom fem miles. Om det inte återställs automatiskt, tryck på "Reset"-knappen i det övre konsolen display för att återställa det manuellt. Om indikatorn återgår, kontrollera däcktrycket och justera den efter behov. Om trycket är korrekt och indikatorn fortfarande visas, kan det finnas ett problem med TPMS - har det utvärderas av en professionell Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102129.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.