Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Fördelar & Nackdelar med Directional personbilsdäck

Den stora majoriteten av personbilsdäck är rundstrålande, vilket innebär att däckmönstret är densamma oavsett vilken riktning däcket monteras på fälgen. Vissa prestanda däck har dock ett visst mönster som är avsett att möta i en viss riktning för optimal prestanda. Montering dessa riktade däck i omvänd kan ha negativa effekter på hantering, motverkar nyttan av deras riktad däckmönster, sätta riktade däck på din bil bär ett antal fördelar och nackdelar som måste beaktas innan beslut fattas. Inträdeskostnader

Riktningsventiler däck tenderar att vara högpresterande däck, tillverkade av resultatorienterade gummiblandningar, köra upp kostnaderna för inträde. Den resultatorienterade karaktär av däcken som tenderar att bära riktade slitbanor är inte en inneboende egenskap att däckets konstruktion, dock, så medan kostnaderna för riktade däck tenderar att vara högre än rundstrålande däck, posten självkostnadspris skillnad kunde förändras. Addera bromsning och hantering

Riktningsventiler däck har ett mönster som maximerar greppet av däcket bygger på accelerations-och bromskrafter och hur de påverkar varje slitbana däcket. Directional däck "optimering av krafterna från start, stopp och kurvtagning låna denna typ av däck en klar fördel i hanteringen över en rundstrålande däck, som är byggd för nytta.
Dåligt väder

Directional däck har vanligtvis ett djupt spår i mitten av slitbanan mönster; detta spår är avsett att bibehålla maximal yta däckets kontakt med marken, medan trampar bort vatten eller snö. Fördelen med att ha denna mittlinjen riktat slitbanemönster hjälper till att förhindra förlust av dragkraft i svåra väderförhållanden, särskilt farlig vattenplaning. En rundstrålande däck slitbanemönster kan omöjligen hantera dessa frågor på samma nivå som en riktad däck, vilket ger dåligt väder fördel för riktningsmönster däckets slitbana.
Långsiktiga kostnaden

Riktningsventiler däck måste monteras i pilens riktning på däcksidan, annars däckets fördel hämmas. Detta framlägger en inneboende nackdel med riktade däck; riktade däck är begränsade vad gäller mönstren däckrotation. En rundstrålande däcket kan vridas fram och tillbaka och korsa-roteras, men en riktad däck kan endast vridas fram och tillbaka, med cross-roterande uteslutas. Detta minskar livslängden för en riktad däck jämfört med en icke-riktad däck av likvärdig konstruktion kvalitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102127.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.