Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Konvertera metriska Motorcykeldäck

Montering rätt storlek däck till ett hjul är avgörande för att säkerställa en lufttät tätning, bra väghållning och minska risken för en olycka. Välja en lämplig däck innebär att se till att du använder ett däck med rätt bredd. Dimensionerna är stämplat på däcksidan, med inches för hjuldiameter och metriska millimeter (mm) för däckets bredd. Ett brev, om närvarande, indikerar hastigheter. Konvertera metriska bredd i sedvanliga inches är en okomplicerad uppgift som kräver inga specialkunskaper. Instruktioner
1

Undersök väggen däckets sida och hitta tekniska data skrivs på däcket i upphöjda bokstäver och siffror. Leta efter en uppsättning siffror i formatet 130/70-18, eller 130/70 18, där blir en bokstav mellan "J" och "Y."

2

Record den första av de tre siffrorna för att fastställa bredden på däcket i millimeter. Till exempel har ett däck visar 130/70-18 på sidoväggen en bredd av 130 mm.
3

Dividera bredden av däcket i millimeter av 25,4, antalet millimeter i en tum. Resultatet är bredden av däcket uttryckt i inches. Till exempel motsvarar 130 mm delat med 25,4 5,12, så däcket bredd är 5,12 inches.
4

Kontrollera brev inom de metriska däckdata. Se till att byta däck antingen matchar eller överskrider hastighetsgränsen rating av den föregående. Till exempel, om den ursprungliga däcket har en "L" rating - Största tillåtna hastighet är 75 km /h - det nya däcket ska ha bedömts som "L" eller högre, såsom ett M eller N rating
<. br> Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102126.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.