Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Korrigera däcktrycket på en Chevy S10

Att hålla trycket även i din Chevy S10: s däck är en pågående underhåll frågan. Däcktrycket förloras både genom regelbunden användning och via små, oupptäckt luftläckage i däcket och dess komponenter. Trycket i däcken påverkar hur trucken hanterar, dess bränsle körsträcka och slitaget på däcken själva. Korrigera däcktrycket är en enkel procedur som kräver minimalt med verktyg och tid. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Hitta tillverkarens specifikationer däcktryck. De är oftast noterade på en av fordonets dörrposterna. Om inte det, konsultera instruktionsboken för föreslagna trycket. Lita inte på det tryck som anges på själva däcket.
2

Leta ventilskaftet på däcket. Det är oftast en plast skaft med en skruvad mössa sticker ut genom hjulnavet.
3

Ta av locket och använda din mätare för att ta trycket läsning.

4

Korrekt lågt tryck med användning av en luftslang är ansluten till en kompressor och sätta luft i däcket via ventilspindeln. De flesta bensinstationer har luftslangar. Din mekaniker kan också göra detta för dig om du frågar.
5

korrekt tryck som är för högt genom att trycka in stiftet i mitten av ventilskaftet munnen. Trycka det med tumnageln eller ett litet, hårt föremål tillåter luft ur däcket. Släpp en liten mängd luft och ta trycket igen. Upprepa tills mätaren visar rätt däcktryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102125.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.