Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ansluter en spikhålet i en Michelin Energy däck

Punktering hål i Michelin Energy däck som skapas av spikar och andra föremål kan repareras med hjälp av en plugg och några verktyg. Dessa pluggar kan öka livslängden på dina däck och göra en resa till en däckverkstad onödigt. Saker du behöver
platt skruvmejsel
fordonets bruksanvisning
domkraft
rörtång
Tänger
gummicementet
Däck sond
strips däckreparation (pluggar)
Däck nål
Saxar
däcktryckskontroll
Luftpump
Visa fler instruktioner
1

Skjut spetsen av en platt skruvmejsel under kanten av navkapseln. Tryck handtaget på skruvmejseln mot ytan av däcket. Denna åtgärd kommer att lyfta locket upp så att du kan fatta det. Tryck alla klipp som måste frigöras och ta bort locket. Ställ locket åt sidan.
2

Läs avsnittet i din instruktionsbok om däckbyten. Skjut ett fordon domkraften under bilen och placera domkraften enligt manualen specifikationer. Höj domkraften och bilen tills däcket är ca 1/2 tum från marken.
3

Slide ena änden av en rörtång över toppen tappmuttem på dina däck. Vrid nyckeln i en motsols för att lossa lug nut. Ta bort muttern helt och ställ den åt sidan. Upprepa denna process på de återstående hjulmuttrarna.
4

Skjut däcket bort av monteringen. Undersök däcket tills du hittar spik eller spik hål. Avlägsna spik med en tång om spiken fortfarande inbäddad i däcket.
5

Place tre droppar gummicement på spetsen av däcket sonden. Skjut sonden in och ut ur hålet några gånger med hjälp av en vridande rörelse. Detta kommer att belägga sidan av punktering med cement och vidga hålet tillräckligt för en plugg som skall införas. Upprepa denna process två gånger för att se till att det finns tillräckligt med cement närvarande för att hålla kontakten.
6

Thread en reparation remsa (stickpropp) halvvägs genom ögat på däckets nålen. Placera tre droppar av gummi cement på spetsen av däcket nålen under reparationen remsan. Skjut däcket nålen i hålet tills 1/4 tum av reparation remsor utskjuter från den yttre delen av hålet. Vrid handtaget ett kvarts varv, vicka nålen något och dra ut nålen ur hålet.
7

Skär av 1/8 tum i båda ändarna av proppen, lämnar 1/8 tum sticker ut från däcket.
8

Byt däcket på monteringen. Ersätt varje öra mutter. Dra åt hjulmuttrarna med medsols rörelser med rörtång, tills de håller fast vid klackarna. Dra öronen i ett stjärnmönster. börjar i toppen och fortsätter till botten, höger och vänster sida.
9

Byt navkapsel. Sänk domkraft. Skjut jack ut från under bilen.
10

Skruva av locket på däcket luftventilen med ett moturs. Placera huvudet av en däcktryckskontroll över ventilen och läs tryckmätning. Bifoga en luftpump till ventilen och fyll på luft tills mätningen uppfyller specifikationerna bilens instruktionsbok. Byt däck locket luftventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102119.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.