Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka är orsakerna till Scalloped däckslitage?

En uddig, eller "kupade," däck har en godartad beskrivning men potentiellt störande konsekvenser. Detta däck problem, enligt en 1930 frågan om "Popular Mechanics," uppenbarligen har funnits lika länge som motorer har skjutit och uppblåsbara däck har spunnits. Scalloped däck har observerbara slitna fläckar, eller koppar, runt däckets omkrets som orsakar en ojämn ride och irriterande vägbuller. Om du vet vad som orsakar denna form av däckslitage, kommer du att bättre kunna förebygga det. Bad Components

Ofta scalloped däckslitage kommer från ett antal faktorer som arbetar tillsammans. Den största boven i dramat är dock ett svagt fjädringssystem. Äventyras fjädringskomponenter kan innehålla dåliga stöttor och lösa kulleder, hjullager, stötdämpare, fjädrar eller bussningar - verkligen någon del som hjälper ansluta ratten till bilen. Ytterligare faktorer inkluderar underinflated eller out-of-balans däck eller felaktig hjulinställning. När dessa faktorer samverkar och blir allvarlig nog, får du sannolikt scalloped däck.
Dåliga Däck

dåligt gjort däcken är mottagliga för detta tillstånd. Även däcktillverkarna som har bra rykte gör lägre kvalitet däck som är mer benägna att onormalt slitage, såsom Notchar. Så medan lösa upphängningskomponenter lagt grunden till scalloping, billiga däck påskynda processen. Tyvärr, däcken som är standard på nya fordon tenderar att vara i den billigare kategorin, så överväga att uppgradera till bättre däck för att förhindra däck scalloping.
Process

Ett exempel på hur slitna komponenter bidrar till att forma scalloped däck kan ses när någon kör med dåliga stöttor. Eftersom syftet med stöttor är att hålla däcket studsar från marken - speciellt vid körning över gupp - dåliga stag tillåter däcken gå vägen nästan som en basketboll. Varje gång däcket träffar marken, den inverkan skrapar bort en bit av däcket, vilket leder till scalloped utseende och irriterande vägbuller.
Remedy

Det snabbaste, om än dyraste, sättet att fixa däcket scalloping är att byta ut alla slitna delar. Dessutom bör slitet däck skall balanseras och vridas till en annan plats i bilen, företrädesvis i den bakre. Rotera scalloped trött på baksidan kan jämna ut slitbanan slitage eftersom Notchar är ett symptom ses vanligen bara i framhjulen. Se till att däcken har rätt tryck. Och även kontrollera att lasten du sätter på fordonet överensstämmer med din fjädring bärande gräns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102115.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.