Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad orsakar Däck Hum på Highway?

Drivers rapportera ovanliga ljud som kommer från deras däck kan ha några verkliga problem till hands, eller det kan vara ett tecken på ett större problem. Oljud kan komma i ett flertal varianter, allt från konsekvent mönster buller vid körning på väg, till skrik och gnisslar under acceleration. Av de flera möjliga orsaker bakom däcken låter konstigt, bara ett fåtal är en anledning till oro. Mistaken skyldige

Det första du bör kontrollera är att se till att dina däck faktiskt gör buller. Många gånger, kan motorn eller chassit misstas som buller från däcken. Alternativt kan vägen också spela spratt på dig. På grund av spåren i däckets olika vägytor skapar olika kompression ljud på däcket. Dessa ljud kommer generellt att vara konsekvent och ändra endast när fordonet förändringar ytor. Ett högt hum är vanligt på motorvägar där sidorna kantas av ojämna ytor för att varna förare som är drivande för långt åt sidorna. Addera Heavy Load och högre hastigheter

De flesta fordon som transporterar tung last skapa mer buller från däcken på grund av den ökade kompressionen. Som fordonsvikter skiftas, ska bullret ändras därefter. Alternativt, kör i högre hastigheter ändrar hum om att ett däck gör under körning, vanligtvis ökar bullret. Kombinera de två på en motorväg kan orsaka ett surrande ljud utan att vara en källa till oro.
Däck Balans och hjullager
p Om du nyligen har haft en möter med en trottoarkant, och ljudet kommer från ett däck i motsats till dem alla, då problemet område kan vara balansen i däcken. En felaktig balans sätter ökat tryck på en region, vilket skapar en potentiell ökning av buller. Alternativt, om du gjorde nog skada för att böja en fälg, är mycket buller mycket troligt. Ett brum eller brus kan också betyda hjullager som har gått dåligt på ett fordon.
Brist på Bana

Den farligaste boven som orsakar buller på däck är en brist av slitbanan, vilket innebär att däcken är slitna. Som slitbanan minskar, kan det påverka bullernivån att däcken gör. Även om det kan presentera sig när du kör snabbt ner en motorväg är oftast betydande mönsterdjup skador lättare upptäckas när påskynda eller sakta ner, vilket ofta ger en "skrika" ljud i motsats till ett hum. Däck med slitna slitbanan är en anledning till oro, eftersom om de lämnas obehandlade, kan en punktering resultera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102112.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.