Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad gör P245 står för på min Däckstorlek?

De tillfälliga bilister kan ha svårt att läsa den storlek och klassificering av däcken installerade på sina fordon. Lyckligtvis är den dimensionering och klassificeringssystem standardiserade på alla däck val, så med lite kunskap bara om någon kan förstå de siffror och bokstäver inskrivna på en däcksidan. En typisk däck kommer att innehålla en markeringar som läser något liknande P245/75R16 - det ger alla viktiga mätningar av däckets struktur. Service Type

bokstaven "P" i början av däckstorlek indikerar att däcket är avsett för personbil användning. Dessa däck är avsedda för användning på vanliga bilar, samt minibussar, stadsjeepar och lätta lastbilar upp till en halv-tons lastkapacitet. Lätta lastbilsdäck, betecknas med "LT" innan storlek angiven, är avsedda för användning på lätta lastbilar med upp till en en-tons lastkapacitet.
Bredd

Den första uppsättningen av siffror i däckets storlek, i detta fall "245," hänför sig till bredden av däcket, i millimeter. Typiska personbilar har däck med bredder från 205 till 245 mm, medan vissa terränggående lastbilar och high-end sportbilar är utrustade med bredare däck. Bredare däck ger mer dragkraft på grund av en ökad kontaktyta med vägen. Den extra dragkraft sker på bekostnad av minskad åkkomfort.
Aspect Ratio

P245/75R16 däckstorlek talar om att däcket är en passagerare däck med en 245-mm bredd. Den första uppsättningen av siffror efter snedstreck avser proportionerna. Däckets bildkvoten är sidoväggens höjd, uttryckt i procent av däckets bredd. I detta exempel är sidoväggens höjd 75 procent av däckets bredd. Lågprofildäck betecknas av lägre sidförhållanden, medan beefier däck betecknas med högre bildformat. Lågprofildäck ger mer precisa köregenskaper, men också om en strängare åk. Addera Rim Diameter

sista numret av däckets dimension är RIM: s diameter, och är uttryckt i inches. I exemplet med P245/75R16 däck, kommer du att märka att däcket är monterat på en 16-tums fälg. Fälg storlek berättar ensam du väldigt lite om hantering och egenskaper komfort, eftersom däckets proportioner måste också vara känd för att bestämma den totala däckdimension.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102105.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.