Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Syftet med en Beadlock ring

I fritids eller racing bilar, beror säkerheten ofta på tillförlitliga däck och hjul. Vissa fordonsägare kommer att gå den extra milen och förstärka den viktiga plats där gummit möter kanten för den extra säkerhetsmarginal och sinnesfrid. Vad är Bead på ett däck

Ett däck består av tre delar:? Slityta, tåliga och tuffa yttre skikt som möter vägen, sidoväggar, den del av däcket som börjar där slitbanan slutar; och vulsten, som är den flexibla, mer följsamma bunt ståltrådar lindade med gummi skikt vid slutet av sidoväggen då ett däck förenar fälgen. Ibland pärlan kan gå sönder eller glida bort från fälgen. Addera Varför är en Beadlock behövs?

Sänkning lufttryck i däcken används i racing eller fritids applikationer är ibland kallas för att uppnå bättre framkomlighet. Detta inträffar eftersom den del av däcket som är i kontakt med gatläggningen blir bredare med lägre tryck. Det ger en mer bekväm åktur också, utan ger även den pärlan en möjlighet att glida sin obligation med fälgen, vilket kan leda till deflation av däcket eller avlägsnande av däcket från fälgen helt. För att undvika detta de-beading, är en beadlock ring sökt säkrare kontakt.
Fordon som använder beadlock Rings

Förutom speedway och dragracing fordon, Beadlock ringar används också på fritids terrängfordon, 4-wheel enheter, motorcyklar och även cyklar. Addera gatbruk?

webbplatsen LiftLaws.com rekommenderar inte kör Beadlock hjul på gatan eftersom de kan vara farliga om den inte installeras eller används på rätt sätt. Du bör forskning frågan om laglighet och efterlevnad av kommersiella beadlocks i din ort. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102103.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.