Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad händer när Front End kulleder Go Bad?

En del av bilens fjädringssystem, den främre änden kulleder stödja vikten av ditt fordon samt ansluta dragstängerna, stöttor /stötar och andra delar fjädring till däck. Över tiden, komponenterna börjar att bära och kan lossna efter att upprepade gånger köra över gropar och uppdelningen av fjädringskomponenter anslutna till kulleder. Bilen presenterar olika kontrollampa tecken när front kulleder börjar gå dåligt. Buller

första kontrollampa tecken på bilens främre lederna end bollen gå dåligt är en knackar buller som kommer från din front. Bruset är som om någon hamrar på en metallplatta. Bullret ökar med tiden och kan eller inte kan höras hela tiden. Det knackar buller kan öka när du byter riktning, speciellt skarpa svängar, och samtidigt gå över gropar och gupp.
Bottna

andra tecken på främre lederna end boll går dåligt är en högljudd knarrande bula som låter som din bil skrapar marken. Ljudet är känd som bottna. Den plana ut ljud kan avges från både förarsidan och passagerarsidan front kulleder eller bara från ena sidan. Ljudet kan också åtföljas av en knackar buller.
Hjul Kontrollera

Använd en domkraft för att lyfta bilens framhjul. Placera en av dina händer på undersidan av däcket och den andra handen på toppen. Skaka däcket och lyssna efter ett klickande eller clunking ljud. . Om närvarande, är den främre änden kulleder går dåligt när fordonet är kapade upp
Fysisk Ball Joint Inspection

, lokalisera kulleden huset, den innehåller en bollen inom ett metallhölje med en stolpe stickning av botten eller toppen. Skarven innehåller också en eller flera smörjnipplar som smörjer bollen. Flytta smörjnippel från sida till sida. Om montering rör sig fritt och sitter fortfarande kulleden bostäder, är kulleden dåligt. Om smörjnippel är torrt och hårt och rör sig fritt men inte utan boll, är smörjnippel dåligt.
Däckslitage

Använd en ficklampa för att inspektera dina däck medan fordonet är kapade upp. Om du ser dalar i däckets trådar eller konstiga koppning, är en eller flera fjädringskomponenter misslyckas, däribland främre fogar end boll, stöttor, dragstänger eller andra delar fjädring. Genom att använda denna metod för att kontrollera för att inte främre lederna end bollen är inte 100 procent korrekt, men det gör pekar upp tidigt problem med ditt fjädringssystem.
Reparation

Front end kulleder och packningar finns tillgängliga från en mängd olika butiker biltillförsel och leverantörer. Om du inte kan eller kan ersätta delar själv, kontakta en butik bil reparation för främre förbindelseänden boll reparationstjänster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102096.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.