Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad betyder de Number Mått på ett däck?

Många människor ser på siffrorna på bildäck bara när de behöver köpa nya däck. För att veta vilken storlek däck behövs, berättar en person som vanligtvis däcket bolaget dessa siffror. Däcket bolaget, att veta vad siffrorna betyder, väljer rätt däck till din bil. En typisk bildäck kan läsa "P185/60R 14 82H," men precis vad dessa siffror står för? Första bokstaven

första bokstaven på ett däck står för den typ av fordon. "P" står för personbil, "LT" står för lätt lastbil och "T" står för bilens reservdelar, eller tillfällig, däck. När ett däck företag hör den första bokstaven i denna kod, det vet genast den ungefärliga typ av fordon du har.
Första uppsättning siffror

Direkt efter den första bokstaven är en uppsättning av tre siffror, till exempel "185" eller "215." Dessa siffror representerar bredden av däcket i millimeter. Större, bredare däck har större siffror, medan smalare däck har siffror som är lägre. Efter denna uppsättning siffror är i allmänhet ett tvåsiffrigt nummer med en bokstav. Den tvåsiffriga nummer representerar däckets höjd i förhållande till dess bredd. Om numret är "60" betyder det att höjden av däcket är 60 procent av bredden av däcket. Bokstaven efter detta antal är i allmänhet en "R" som står för radial. Detta antal utgör den typ av däck.
Fälgstorlek

Efter denna sekvens av siffror är ett annat tvåsiffrigt tal. Detta nummer berättar dimension av däckets fälgen. Om numret är "15", betyder det att däcket kräver en 15-tums fälg.
Senaste Sequence

sista sekvens av siffror på ett däck är ett tvåsiffrigt nummer följt av en bokstav. Numret anger däckets belastningsindex och hastighetsklass. För att hitta den här informationen, är antalet tittade upp på ett diagram. Till exempel på Toyo Tire hemsida, är ett diagram anges. Om numret är "70," däcket kan bära vikten av 739 pounds, så för en bil med fyra av dessa däck, är totalvikten däcken kan stödja fyra gånger detta belopp, vilket är 2,956 pounds. Den sista bokstaven på ett däck sifferserie är en kod som står för den hastighet däcket kan resa upp till. Många olika bokstäver används för detta. En är "M", vilket betyder att däcken är bara säker för färdas i hastigheter upp till 81 mph. "H" är ett annat brev, och det sägs att dessa däck klarar att köra upp till 130 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102090.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.