Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att hålla uppe Shine på aluminiumfälgar

aluminiumfälgar ger ett attraktivt komplement till någon bil eller lastbil. Ibland kommer de som standard på nya fordon. De har en naturlig glans och lyster som inte finns i lager stålfälgar, och ser mer ekologiska och naturliga än krom. Men som alla fälgar, fälgar aluminium lider effekterna av vägsalt, vatten, lera, olja och andra föroreningar, samt oxidation. Om en ägare verkligen bryr sig om att underhålla och hålla lysa på hans fälgar, måste han ägna en viss tid under veckan ägnas åt hjulet service och underhåll. Saker du behöver
Diskmaskiner tvål
Bucket
Wheel borste
frottéhanddukar
målare slipdyna
aluminiumfälg renare polish
Wax
Däck järn
Ordet jack
Jack står
sandpapper (400 -, 600-grit vått och torrt) katalog Ägarens servicemanual (om tillämpligt) katalog Momentnyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
lätt underhåll Shine
1

Ställ bilen i parken eller neutrala, beroende på din typ av överföring. Dra i nödbromsen och rulla upp fönstren. Du kan lämna hjulen på fordonet för ett ljust sken förfarande. Häll 1/2-cup eller så av skålen tvätt tvål i en hink fylld med vatten. Spraya ett hjul med en slang, avlägsna eventuella ackumulerade lera och skräp.
2

Använd ett hjul borste för att rengöra fälgen yta. Använd fast tryck när du skurar för att ta bort ränder och inbäddade fläckar. Se till att du skrubba insidan delarna av ekrarna och plana släta ytor. Följ konturerna av RIM: s kurvor och sömmar. Skölj noga med vatten. Torr-buff med ren med frottéhanddukar.
3

Gnid en aluminium renare polish i aluminium yta med en frottéhandduk, med cirkulära rörelser. Låt det torka. Buff ut det med en ren frottéhandduk. Applicera ett tjockt lager av bil vax på fälgen, om du vill ha ett skyddande tätningsmedel. Låt det torka. Buff den ut med en ren trasa. Utför denna procedur en gång i veckan på varje fälg för att hålla glans.
Heavy Maintenance Shine
4

Placera fordonet i parken eller neutrala, beroende på din typ av överföring. Ställ i nödbromsen. Använd ett däck järn för att lossa hjulmuttrar klacken på alla fyra hjulen. Använd en domkraft för att lyfta fordonet ena änden på en gång för att placera fyra pallbockar under främre och bakre delen av chassit ram. Slutför bort hjulen med däck järn.
5

Använd en slang för att spraya hjulen inne och ute. Använd ett hjul borste och skålen tvätt tvål för att rengöra insidan och utsidorna av hjulen, en i taget. Skölj varje hjul noggrant och torr polera dem med frottéhanddukar. Använd 400-slippapper för att slipa aluminium yta av kanten i en allmän riktning. Om ytan ser urkärnade, använd en målare slipverkan för att ta bort gropar. Torka torrt med en ren frottéhandduk.
6

Använd 600-grit sandpapper att slipa över samma yta på fälgen. Sand vid 90 grader till din tidigare sand skär med 400 sandpapper. Skölj fälgen med vatten. Torr-buff kanten med en ren frottéhandduk. Applicera en liberal lager hjulrenöring-polish till kanten med en målares slipdyna. Skrubba i cirkulära rörelser, som täcker alla områden. Torr-buff återstoden med en frottéhandduk.
7

Applicera en liberal lager fordonsindustrin vax till kanten och låt den torka, om du önskar en skyddande tätningsmedel. Torr-buff fälgen till en polerad glans. Utför tvål tvätt, rengöring polish och vax program på varje fälg varje vecka.
8

Byt hjulen på axelns nav och använda däck järn att dra åt hjulen, bara ordentligt. Använd domkraft för att ta bort domkraften. Dra åt hjulen med däck järn. Om du vill att ordentligt fästa hjulen på fordonet, se din instruktionsbok för rätt moment specifikation för dina hjul, sedan använda en momentnyckel för att dra åt muttrarna till manufacturer's specifikationer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102081.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.