Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Pumpa ett bildäck med en manuell Fotpump

Fast inte så bekvämt eller snabb att använda som en kompressor med en slang, blåsa ett bildäck med en manuell fotpump är en enkel process som du kan fylla i en fråga om minuter. Foten pumpen kan leverera tillräckligt med luft för att blåsa bildäck till den rekommenderade tillverkarens trycknivåer. Även om det kan vara långsam och kräver manuellt arbete för att fungera, till skillnad från en kompressor med en slang, är foten pumpen mycket bärbar. På grund av sin ringa storlek, ta den med dig i din bil, med det närvarande för användning vid olyckstillfällen var du befinner dig med ett däck i behov av inflationen. Saker du behöver
Manuell däck fotpump
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen så att däcket behöver inflationen ligger på en plan yta med några stigningar framför eller bakom bilen. Placera bilen till parken och sedan använda handbromsen så att bilen inte rör sig under inflationen processen.
2

Skruva av locket som täcker däckventilens-ventilspindeln. Placera munstycket sitter på änden av slangen på ventilspindeln av däcket behöver luft. Säkra munstycket antingen genom att skruva fast den på änden av ventilskaftet, eller genom att bläddra den lilla spaken på sidan av munstycket ned mot stammen för att låsa munstycket på plats. Säkerhetsmekanismen varierar beroende på pumpens modell.
3

Placera fotpump platt på marken intill däcket med fotpedalen på pumpen uppåt. Placera en fot på pedalen och tryck den nedåt för att pumpa luft i lufttomt däck. Släpp trycket på pumpen genom att ta bort foten från pumpen så att den kan dyka upp igen, och sedan upprepa den nedåtgående driver processen att pumpa mer luft i däcket. Fortsätt denna cykel tills du har uppblåsta däcket.
4

Kontrollera bilens instruktionsbok för rekommenderat däcktryck för bilen. Ta bort pumpen munstycket från ventilskaftet och kontrollera uppblåsta däcktrycket med en lufttrycksmätare. Lägg till mer luft med pumpen om mätaren visar ett behov av mer lufttryck vid en läsning som är lägre än den rekommenderade mängden. Om däcktrycket läser högre än rekommendationerna, trycker på ventilskaftet med mätaren för att släppa ut luft ur däcket tills det står inom tillåtet område. Sätt tillbaka locket på stammen efter pumpning av däcket till rätt tryckområde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102079.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.