Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man återanvända hjulvikter

Rätt balans kommer att se till att bilens däck slitage bra och hanterar utan vibrationer vid höga hastigheter. För att uppnå balans i däcken, tekniker använder oftast hjulvikter vidhäftade, eller klippt, till varje enskilt hjul. Förr i tiden var hjulvikter vanligen tillverkade av bly. Men på grund av den negativa miljöpåverkan av bly, är de flesta hjulvikter nu tillverkade av zink eller stål. Även om det inte är vanligt att däckåterförsäljare att återanvända hjulvikter, kan självhäftande vikter återanvändas om de är i gott skick. Saker du behöver
Kemi lim remover
limborttagning Tool Review ren handduk
Hjulvikten tejp
Visa fler instruktioner
1

Rengör baksidan av den självhäftande hjulvikt att avlägsna eventuella rester överblivet bindemedel när den demonteras från hjulet. Applicera en kemisk-lim bort medel till hjulvikt och låt det sitta i fem till tio minuter.
2

Skrapa bort limmet från baksidan av hjulet vikt med hjälp av ett hjul vikt verktyg limborttagning efter limmet remover har penetrerat uppstoppad på material. Upprepa applicering av limmet remover om några rester kvar på baksidan av hjulet vikt.
3

Torka hjulvikt med en ren handduk. Fäst en bit dubbelhäftande automotive grade tejp, klippa till mönstret av hjulet vikt, på baksidan av hjulet vikt. För att tejpen fäster ordentligt, bör baksidan av hjulvikt vara ren, torr och fri från gamla limrester.
4

Tillämpa använt hjulvikter till hjulen, som behövs.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102071.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.