Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Gummi Versus luftgummihjul

De flesta däck är tillverkade av någon form av gummi . Men , " gummidäck " refererar vanligtvis till däck gjorda helt i massivt gummi . Luftfyllda däck är de typiska däck som vi använder för att ha på våra bilar och cyklar . De har en fast gummiyta , men insidan är uppblåst med luft . Fördelar

solida gummidäck kan inte gå platt . De kan skadas , men det är osannolikt att en olycka kommer att göra ett massivt gummidäck obrukbar , som kan hända med ett pneumatiskt däck . Pneumatiska däck ger bättre stötdämpning för en jämnare gång och är mycket lättare än solida gummidäck .
Applications

Luftdäck används nästan uteslutande där vikt och åkkomfort är en faktor , t.ex. på bilar och flygplan . Solida gummidäck är populära i terräng som kan utgöra punktering faror för gummidäck , och där åkkomfort och vikt är mindre av en faktor . Traktorer , gaffeltruckar och liknande utrustning använder ofta solida gummidäck .
Underhåll

Massiva däck är underhållsfria . De ersätts när de blir för slitna eller skadade . De tål punkteringar och skräp , och ändå fungera väl . Luftgummihjul , å andra sidan , riskerar misslyckande på grund av punkteringar och skräp. Och även utan skador som kan orsaka en punktering , måste de fortfarande kontrolleras och fyllas med luft regelbundet för att hålla dem pumpade ordentligt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102066.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.