Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Konvertera Metric till tum för däckdimensioner

Låt inte konvertera mellan inches och millimeter skrämma dig. Den är enkel multiplikation och division för alla mätningar däck. Du kan ta vintage däck specifikationer som anförs i inches och hitta en modern metrisk motsvarighet. Eller, kan du konvertera metriska mätningar inches när det behövs för att köpa andra fjädringskomponenter storlek i inches. Metric Basics
Centimeter är indelade i 10 millimeter.

En tum motsvarar 25,4 mm eller 2,54 centimeter. Något 5 inches lång är 12,7 cm eller 127 millimeter (5 multiplicerad med 2,54 och 25,4, respektive). Att konvertera en metrisk mätning, dela centimeter från 2,54 eller tum likvärdig med 25,4 för millimeter till inches. Multiplicera din millimeter mätning av 0,03937 också ger en tum motsvarighet.
Det är samma för däck
fälgar är ofta dimensionerade i inches.

Däck och tillverkare hjul använder en kombination av tum-och metriska mått, beroende på företagets ursprungsland, historiska användning och däck delen som refereras. Bana och däcksidan höjd anges i millimeter och fälgdiameter är ofta i inches.
Miniräknare Gör det enkelt

Använd sökfunktioner och kalkylatorer konvertering erbjuds på stora däcktillverkaren och webbplatser återförsäljare. Dessa webbplatser och räknare gör det enkelt för dig att montera däck till din bil eller för att beräkna alla däckdimensioner.
Räkna ut diametern i tum

Bestäm däckets diameter i inches genom att beräkna den från metriska sidoväggen storlek. Multiplicera avsnittet bredden av bildförhållande (första två siffrorna i storleken) och multiplicera igen vid 2. Dividera med 25,4 för att omvandla millimeter till inches. Tillsätt fälgdiameter (sista numret i sidoväggen storlek och redan i inches) för din nominell däckets diameter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102065.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.