Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Seal Däck Fälgar med eter

Däck butiker har speciella redskap och utrustning för att göra pärlorna på slanglösa däck expandera tillräckligt bred för att röra kanten på varje sida så att tryckluft kan läggas till fullo sittplats däcket på en fälg. Om du har ett däck som har rullat från fälgen och ingen tillgång till ett däck reparation anläggning, kan du bli tvungen att ta till drastiska åtgärder för att avhjälpa situationen. En kontrollerad explosion kan dyka tillbaka däcket på fälgen, men, som med alla explosion, det finns ett mått av fara inblandade. Saker du behöver
Valve
stem verktyg eterbaserade startfluidum
6 fot stick
Gauze
Tape
Match
Skyddsglasögon
Öronproppar
Brandsläckare
Helper
Visa fler instruktioner
1

bort däcket till en extern plats och minst 10 meter bort från brännbart material såsom torra löv eller gräs. En betong eller grus uppfart är perfekt.
2

Lägg däcket på sidan och ta bort kärnan från ventilspindeln med ett ventilskaft verktyg.
3

Gör en fackla genom att linda en längd av gasbinda på utgången av en sex meter lång käpp och tejpa den på plats med stark tejp såsom el eller silvertejp.
4

Position en person med en brandsläckare på ena sidan av däcket, annan person med facklan på andra sidan. Sätt på skyddsglasögon och sätt proppar, sedan spraya gasväv på facklan-end med eter-baserad startvätska.
5

Hand burken för startfluidum till den andra personen. När han flyttade till den motsatta sidan av däcket, nära brandsläckare, tända etern-indränkt gasbinda med en tändsticka eller tändare, hålla facklan långt borta från däcket och personen med burk startfluidum.

6

Spray startfluidum inuti däcket mellan kanten av hjulet och pärlan på däcket, vilket gör en snabb, men helt varv runt omkretsen av fälgen. Den som utför sprutning bör träda tillbaka från däcket så snart etern har sprutats in i däcket.
7

Peta den flammande änden av brännaren vid den övre kanten av däcket så snart som den som utför besprutningen har rensat ut.
8

Räkna med en mindre explosion och snabb explosion av eld uppstå när facklan antänder startfluidum inuti däcket. Explosionen dyker sidorna av däcket utåt, sittplatser pärlan av däcket på fälgen och eventuella kvarvarande eter på utsidan av däcket kommer bränna bort oskadligt i en sekund eller två.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102062.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.