Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter fälgar på en Dodge 2500

Olika fälgar är konstruerade för att utföra en mängd olika uppgifter, och de kan förbättra bilens hantering och utseende. Byta lager fälgar på din lastbil kan förbättra eller off-road prestanda och förbättra utseendet. Söka efter nya fälgar till din Dodge 2500 lastbil är en ganska enkel process som ger dig stor frihet att anpassa din lastbil hjul. Saker du behöver
Däck
Fälgar
Jack
rörtång
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken storlek fälgar din Dodge lastbil idag . Beroende på årsmodell och fabrik option paket bör beståndet fälgstorlek vara mellan 15 och 18 inches med en bredd på 6 till 8 inches. Fälg storlek kan bestämmas genom att titta i din instruktionsbok, titta på den sista siffran i din däckdimension (numret efter "R" på din däckstorlek är din fälgstorlek) eller ta bilen till en däckverkstad och be dem identifiera din fälgdiameter. De allra flesta av Dodge 2500 lastbil fälgar har en 5 eller 8 lug fälg.
2

Gå till din lokala däckverkstad eller Dodge återförsäljare och identifiera vilken storlek och typ av fälgar du vill sätta på din Dodge. Du kan byta ut en enda skadad kant eller ersätta alla fälgar på bilen med nya fälgar. "Plus storlek" är ett däck koncept där större, bredare fälgar sätts på fordon för att förbättra utseendet och hantering. Den enda del av din Dodge fälgdiameter som du inte kan ändra är klacken mönster. Endast fälgar avsedda att passa en 8 klack bultmönster passar din lastbil.
3

Välj den nya fälgar för din lastbil. De flesta människor väljer att få nya däck samt när de byter fälgar. Beroende på valet av ny fälg, kan du behöva köpa nya däck. Varje gång du ändrar din fälgstorlek, till exempel, om du väljer att plus-size dina hjul och gå upp en fälgdiameter, kommer du att behöva köpa nya däck för att passa din större fälg. På grund av den stora fender väl på dessa lastbilar, kommer du förmodligen inte har ett problem med däckets storlek är för stor för trucken om du köper mycket stora däck.
4

Ha en däckverkstad montera däck på fälg. Montering däck är en komplicerad process som kräver specialiserad utrustning. Att göra det felaktigt kan skada däcken och fälgarna, samt orsaka däcken inte hålla luften, vilket kan vara farligt när man kör.
5

gaffeltruck av marken genom att placera en domkraft under ramen och lyfta upp den. Använd en rörtång för att ta bort muttrarna och ta bort de gamla däck och fälgar från lastbilen en i taget. Ersätt varje däck du bort med det nya däcket och fälgen. Dra åt muttrarna ordentligt och sänk tillbaka lastbilen på marken. Om du inte vill att försöka byta däck och fälgar själv, eller du tvivlar på din förmåga att utföra denna uppgift på ett säkert sätt, då har däckverkstad montera däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102056.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.