Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Information om Pirelli Scorpion Ice & Snow vinterdäck

I is och snö på vintern motorvägar efterfrågan dragkraft än vad de flesta åretruntdäck ger. Pirelli Scorpion Ice & Snow däck i första hand utformade för lastbilar och sport utility fordonsägare som vill garantera säkerhet och komfort under de mest utmanande vägförhållanden. Däckets gummiblandning är skräddarsydd för bättre grepp vid låga temperaturer, och den unika slitbanemönster ger utmärkt hantering i typiska vinterförhållanden, våta eller torra. Typer av vinterdäck

Tre typer av däck anses lämpliga för vinterkörning. Däck med lera och snö beteckning har ett däckmönster som är väl lämpad för såväl snötäckta eller leriga vägar. Emellertid ger sina slitbanemönster inte bäst grepp på isiga underlag.

-Runt-däck är mycket populära eftersom de ger bra dragkraft och hantering i olika vägförhållanden, från vinterns kallare temperaturer och snö till sommarens värme och regn. Men i de tuffaste vinterförhållanden, garanterar den all-säsongen däckets slitbana stil inte optimal prestanda.

Pirelli Scorpion Ice & Snow däck är utformade för att möta de extrema utmaningarna i vinterkörning. Deras djärvare, asymmetriskt slitbanemönster, oberoende vinklade slitbaneblock och förstärkta axlar motstå vattenplaning och ger exceptionell bett på snö och is.
Funktioner

Pirelli Scorpion Ice & Snow däck är speciellt utformade för lastbilar, stadsjeepar och fritidsfordon. Deras gummiblandning är mjukare än de som används i lera och snö eller all-terrain däck. Detta gör dem extra flexibilitet för bättre väggrepp i kallare temperaturer. Deras aggressiva däckmönstret innehåller många längsgående spår för att kanalisera slask och vatten från däckets yta, minskar risken för vattenplaning på vått väglag. De slitbaneblocken hjälper också däcket skuren i snö för förbättrad dragkraft.
Överväganden

Mismatched däck kan ha en negativ effekt på bilens väggrepp i farliga förhållanden. Pirelli Scorpion Ice & Snow däck bör installeras som en uppsättning av fyra för att säkerställa optimala egenskaper köregenskaperna. Dessa däck är speciellt utformade för vinterkörning

. Deras mjukare gummiblandning ger större flexibilitet i kallt väder, men de kommer att känna sig mosig och bära mycket snabbare i sommarvärmen. Därför bör de inte användas året runt, men bytte ut med en uppsättning av all-season eller sommar däck när förhållandena motiverar.
Priser

Generellt lastbil och SUV däck är dyrare än däck för en bil. Pirelli Scorpion Ice & Snow priser däck är mycket konkurrenskraftiga, ofta hamnar i det lägre intervallet jämfört med andra välkända märken av samma typ. Som av 2011, resultat från olika sök prisjämförelse motorer visar priserna går från en låg på ca $ 100 vardera för den minsta storlek till över $ 500 vardera för några av de största.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102043.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.