Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera & Balans bildäck

Rotera och balansera däck är en viktig underhåll förfarande för att hjälpa däckens livslängd. Många människor är för upptagna eller glömmer när de senast hade sina däck bibehålls och framdäcken slits snabbare göra för att styra och bromsa. De flesta däck företag och auto underhållsanläggningar rekommenderar rotera och kontrollera balansen varje 6000 miles. Medan rotera däcken är något du kan göra hemma med rätt verktyg, kräver balansering av däck entreprenadmaskiner. Dock är kostnaden inte mycket dyra och fördelarna uppväger kostnaderna. Saker du behöver
Vehicle lift (suspenderade stil) katalog Air chuck
ringtryckmätaren
Pneumatisk inverkan pistol
Impact Hylsnyckelsats
Tire balans vikter
Wheel (statisk och dynamisk) katalog Momentnyckel eller pinnar vridmoment
Visa fler instruktioner
1

Lyft fordonet på en svävande fordon hiss.
2

Check däcktrycket med ringtryckmätaren och sedan justera dem vid behov med hjälp av luft chuck. Var noga med att fylla däcken till det rekommenderade inflationen noterat på däcket plakat placerad på förarsidan dörrkarmen. Om plakat indikerar en avvikelse mellan de främre och bakre däck, justera den bakre skall placeras så att framsidan och att framsidan ska placeras som den bakre. Addera 3

Ta bort navkapslar om tillämpligt .
4

Size rätt uttag på muttrarna och ta bort dem med hjälp av pneumatiska pistolen och uttag. Ställ muttrarna på lyftarmen med respektive däck.
5

bort ett däck och kolla upp det ordentligt runt diametern för ojämn slitagevarnare och om rotera dem skulle vara praktiskt. Kontrollera också för enkelriktad monterade däck. Dessa däck bör pekar på fordonets främre del anges med en riktningspil eller ordet "utanför" stämplas på den yttre sidan av däcket. Enkelriktade däck kan endast vridas på samma sida framifrån till bakaxeln. Lämna de andra tre däcken i sina respektive positioner för nu.
6

Placera däcket på berså av balanseringen maskinen och säkra den med spin-on eller snabblås. Se till att däcket är tät för att flänsen hos balanseringsmaskinen. Ta mätningarna av fälgbredd och fälg djup med hjälp av de verktyg som tillhandahålls med balansering maskin. Mata dessa mätningar och diametern däckets storlek i maskinen per instruktioner. Eftersom varje däcktyp maskin använder en mängd olika sätt att göra detta, måste du läsa manualen eller stick-on instruktioner etiketten om däcket Maskinen har en.
7

Spin däck eller stäng huven för att låta maskinen att snurra balansera däcken. Om saldot är avstängd, kommer maskinen diktera detta på displayen i gram per sida. Vissa aluminiumfälgar också kräva statiska eller stick-on vikter som placeras inuti fälgen istället på kanterna av fälgen. Om däcket är OK, ta bort det. Om det kräver vikter, ta bort den gamla och sedan snurra däcket för totalvikten balansering.
8

Lägg vikterna till däcket genom att placera den i rätt läge tills balanseringsmaskinen indikerar att det är korrekt inställd. Använd pilsymbolerna stämplat på maskinens hölje för att anpassa vikterna på fälgen korrekt. Re-snurra däcket att försäkra 0.00 visas på varje ände om tillämpligt. Avlägsna däcket från balansering maskin.
9

Ta däcket till fordonet och placera den på golvet där dess nya position på fordonet kommer att bli. Roterande däck kan använda flera olika förfaranden. Som nämnts, kan enkelriktade däck endast roteras på samma sida framifrån och bakåt. Framhjulsdrivna fordon anställer ofta en korsvis där framdäcken hoppa tillbaka till bakaxeln och bakdäcken kors och tvärs på framsidan. Bakhjulsdrift, fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift vrida de bakre däcken rakt fram till framaxeln och sedan kors och tvärs över framdäcken till bakaxeln.
10

Flytta till nästa däck och upprepa injusteringen tills alla fyra däcken är balanserade och placeras i det nya läget.
11

Byt däcken på fordonet och byt muttrarna.
12

Använd en vridmoment stick eller en momentnyckel för att dra åt muttrarna per vridmoment specifikation för det specifika fordonet. Aldrig vridmoment muttrarna i ett cirkulärt mönster. Börja alltid med en och flytta till nästa tappmuttem motsatt den första position. En fyra lug nut däck skulle använda ett X mönster att ordentligt dra åt muttrarna. Fem eller fler muttrarna skulle anställa en stjärna mönster. Detta gör att fälgen inte snor ur den ena sidan till den hjulnavet på fordonet.
13

Byt navkapslar om tillämpligt och sänk bilen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101119.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.