Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Om kompressorer

Även om vi kanske inte är medvetna om det faktum, är tryckluft överallt. Den vanligaste typen av kompressor som vi ser är den typ som pumpar in luft i våra däck på gasen station.There finns några olika typer av kompressorer, även om de flesta av oss förmodligen inte vet vad de gör eller vem som använder dem . Typer
p Det finns en mängd olika kompressorer som finns på marknaden idag. De innefattar: skruvkompressor, och återgående kolvar, vane och portabel. Även om de kan variera i storlek och form, är alla kompressorer byggda för att göra samma saker. De komprimera luft. Mängden luft som en kompressor kan samla och komprimera beror på trycket gränsen för enheten själv.
Funktion

kompressorer oftast ses av människor är den kolvkompressor. De är också kända som "arbetshäst" kompressorer eftersom de används i en mängd olika platser av olika anledningar. Du brukar se dessa kompressorer på hårdvara butikshyllorna, i hörnet bensinstation, på bilverkstäder, i hemmet källare och bostäder garages.Reciprocating kompressorer är oftast det billigaste att köpa, men har en hög drift cost.Vane kompressorer är lite annorlunda eftersom de använder en annan typ av teknik för att komprimera luft. Air verktyg teknik används för denna typ av kompressor. De flesta konstruktion besättningar och väg site besättningar reparation använder denna typ av kompressor. De är oftast drivs med diesel eller bensin, men kan ibland också drivas av en propan motor.The skruvkompressor används typiskt för industriella applications.Portable luftkompressorer vanligtvis används av individer och är ett snabbt sätt att blåsa upp ett punkterat däck.

Betydelse

Kompressorer används för en rad olika skäl, och kan användas till mycket mer än bara däck inflationen. Dessa verktyg kan också makt skiftnycklar, spikpistoler och spray guns.Running verktyg bort av kompressorer är ett enkelt sätt att se till att dina verktyg har tillräckligt med kraft och styrka för att slutföra uppgiften. I själva verket, däck butiker använder oftast kompressorer för att driva de verktyg de använder för att ta bort muttrarna från däck. Vid byte av muttrarna, kan man vara säker på att de kommer att vara tätt nog på grund av den kraft som skapas av kompressor i motsats till hand-dra åt hjulmuttrarna.
Potential

När du köper en kompressor, är det viktigt att veta hur mycket hästkrafter kompressorns motor kan producera. De flesta motorer 'hästkrafter varierar från 1,5 till 6,5. Enheter som används för industriella applikationer finns tillgängliga med kraftigare motorer och fler hästkrafter. Ju högre hästkrafter, desto mer av en arbetsbörda kompressorn kan carry.Air kompressor lagringstankar är klassade i liter. Den större tanken, desto högre tryck och mer luft kan lagras, liksom.

Liksom alla mekaniska verktyg
Överväganden, kompressorer kräver underhåll för att köras. Det finns två typer av kompressorer: oljesmorda och oljefria. De oljesmorda kompressorer måste ha oljan bytt regelbundet. De flesta av de kompressorer som används för industriella ändamål är olja lubricated.Oil gratis kompressorer kräver mindre underhåll eftersom deras lager är förseglade. Så länge de inte används i kommersiellt syfte, bör dessa typer av kompressorer kunna ge gott om kraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100931.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.