Tecken på en skadad Transmission

Tecken på en skadad transmission är mycket tydligt. Detta betyder inte att ägarna kan peka ut den exakta orsaken till en skadad sändning. Men när skadan inträffar, misslyckas överföringen svara korrekt när föraren växlar växlar. Några tecken är runt motorn varva medan i "drive" redskap, höga ljud eller svårigheter att växling. Genom att erkänna sådana symtom tidigt, kan föraren sluta använda bilen för att förhindra ytterligare skador. Transmission Care

Automatväxellådor, som är den vanligaste typen av överföring i nordamerikanska bilar, är i allmänhet mycket pålitliga. De har en lång livslängd som överstiger ofta 500.000 miles med minimalt underhåll. Livslängden på en automatisk växellåda kan även överstiga 500.000 mil märket genom byte av transmissionsolja och filter vid intervaller som anges i ägarens bil eller lastbil manual. Manuella växellådor, som har blivit mindre vanligt i USA-tillverkade bilar under de senaste 20 åren, använd växellådsolja som smörjmedel. Byte av växellådsolja regelbundet ofta möjliggör överföring för att hålla hela livet av bilen. Den automatiska transmissionsolja och manuell växellåda växellådsolja är livsnerven för överföringen. Enkelt underhåll av vätskor går en lång väg mot att minimera skadorna.
Typiska tecken

Vanliga tecken på en dålig överföring inkluderar svårighet i automatlåda växling. Exempelvis är motorn likvidation utan växling ett tecken överföringen inte skiftar ordentligt. Ovanliga ljud kan medfölja skiftande problem. Dock får ljud åtfölja inte skiftande problem och fortfarande bör ses som ett tecken på skador. Andra symptom på en skadad transmission inkluderar svårigheter att flytta in i "drive" från "park", skiftande problem när motorn är kall eller varm, och motorns acceleration eller stoppa svårigheter.
Diagnostisera Problem

Transmission problem är ofta kopplade till bristande transmissionsolja. Generellt kommer ägarna att hitta en mätsticka i motorrummet, men hur du kontrollera vätskenivån beror på märke och modell av fordon. Ägare kan kontrollera vätskenivån när bilens motor är igång och en växel är i "park" med handbromsen ilagd. Ägare måste fylla på vätska om den mäter lite på oljestickan. Om transmissionsolja är låg, är det tillrådligt att kolla under bilen efter läckor. Transmissionsolja är rött och lätta att upptäcka på garage golvet. Läckande kan inträffa vid påfyllningsröret bas, växellådans dräneringshålet, mellan motorn och transmissionen eller på väljaraxeln, som förbinder överföring till växelspaken. Automatiska och manuella växellådor är komplicerade enheter och kräver en expert tekniker att reparera. Addera Halka och Problem Park

Äldre automatiska växellådor kan glida medan fordonet körs. Det är mindre av ett problem med nyare bilar, men det kan fortfarande förekomma. Halkning sändningar är uppenbara när motorn känns rev högre eller arbeta hårdare för att uppnå en specifik hastighet. Ofta motorvarvtalet högre än normalt och den bil eller lastbil inte plocka upp tillräcklig hastighet. Detta kan även innefatta en en-eller två-sekunders fördröjning i den automatiska växellådan ingrepp vid växling. Detta signalerar en skadad sändning eller en sändning med otillräcklig vätska. Transmissionen är skadad, om den i "park", men bilen fortfarande rullar. Detta pekar på en felaktig parkering spärrhake, som håller transmissionen i "parken" redskap.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133917.html

Previous:
Next: No

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.