Hur att rengöra ventillyftare

ventillyftare eller ventillyftare ger kontakt mellan ventilerna och kamaxeln. De flesta moderna motorer använder hydrauliska ventillyftare som är beroende av ett smidigt flöde av motorolja genom just-maskinbearbetade portar. När oljan försämras, kan skräp täppa till ventillyftare och få dem att sluta fungera, vilket resulterar i ett högt knacka ljud från ventilkåpan. Det första steget för att fastställa igensatta ventillyftare är att spola motorn innan du lägger ny olja, och ventillyftare bör tvättas individuellt om detta misslyckas att åtgärda problemet. Saker du behöver
ren motorolja
Engine flush tvättmedel
Ny olja och oljefilter
Domkraft och pallbockar
Hylsnyckel
Automotive Jar stetoskop
av ren fotogen
Luddfria handdukar
Bomullsswabs
Visa fler instruktioner
Flushing motorn till Rengör Lifters
1

Öppna oljelocket på motorn och lägg motorn flush tvättmedel. Använd tvättmedel som är godkänd för den mängd olja som anges för din motor, eftersom du kan behöva lägga till mer eller mindre än det fulla flaska diskmedel.
2

Starta motorn och kör den på tomgång i 10 till 15 minuter. Lyssna för att höra om ventilen lyftaren buller varierar mer än vanligt under denna tid medan tvättmedlet lossar skräp och unclogs lyftarna. Stäng av motorn.
3

Lyft framsidan av bilen och stödja den på pallbockar. Tappa av motorolja och byt oljefilter. Lägg till ny olja enligt bilens specifikationer och lägre fordonet.
4

starta motorn. Låt den nya oljan att cirkulera i några minuter, sedan rev motorn regelbundet för att lyssna för att se om ventilen lyftaren skramlande har förbättrats. Om inte, rengör ventillyftare genom att ta bort dem från motorn. Addera Rengöring Individuell ventillyftare
5

Kör motorn med bilen huva upp. Identifiera den trasiga ventilen lyftaren genom att lyssna på ventilkåpan med en bil stetoskop.
6

bort ventilkåpan och vipparmen, och kamaxeln för att komma åt den felaktiga lyften. Märk varje bult och en del som du tar bort dem för att göra monteringen enklare. Avlägsna ventillyftaren fästbult. Vrid ventilen lyftaren och dra ut den ur motorn.
7

Torka bort så mycket olja från lyften och ta bort fjädern klämman för att ta isär den. Kassera någon olja kvar inuti lyftaren och lägg ut alla delar.
8

Rensa ut så mycket olja som möjligt ur varje komponent med en luddfri handduk. Ta bort alla fina partiklar från våren och försänkta områden med bomullspinnar.
9

Blötlägg delarna i en burk fotogen i flera minuter. Avlägsna delarna från burken och torka dem med en luddfri handduk. Inspektera dem för eventuella fel eller djupa repor, vilket kommer att kräva att de ersätts.
10

Sätt fjädern tillbaka in i hålet och fyll den med rent motorolja. Sätt ihop ventillyftare och dränk den i en behållare med ren motorolja så att den kan fylla så mycket som möjligt.
11

Installera ventillyftare och dra åt bulten enligt tillverkarens specifikationer. Montera kamaxeln, vipparmen och ventilkåpan. Kör motorn och lyssna för korrekt drift.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133913.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.