Hur man sållar värmeöverföringsfluider

värmeöverföringsvätskor används i industriella processer för att överföra värme mellan pannor och strängsprutningsmaskiner, värmeväxlare, mögel och andra enheter. Dessa vätskor är petroleum eller syntetiska oljor som kräver filtrering för att förlänga deras användbarhet och spara på kostnaderna. Oxidation av oljan orsakar biprodukter till formen och ändrar viskositeten, vilket orsakar slitage på cirkulationspumpar. De biprodukter filtreras i en side-strömning av en patron filtrering enhet. Screen filter används också på insugssidan av värmeöverföringsvätskan pumpar för skydd mot partiklar. Installation av filtreringssystem kräver en kunskap om VVS-tillbehör och verktyg. Saker du behöver Sida 2 Manometrar, rostfritt stål
2 Mini membran tätningar, rostfritt stål Sida 2 suger, rostfria
3 ventiler, rostfritt stål
3 Union beslag, galvaniserade
5 Bröstvårtor, nära, galvaniserade
8 Bröstvårtor, galvaniserade
4 T-beslag, galvaniserade
6 rördelar Elbow, galvaniserad
Filterhållare
Oljefilter
In-line skärmfiltereffekter
Gängtätning
Rörtänger
Låda-end wrenches
Visa fler instruktioner
en

Mät oljeflöde i rörsystemet vid stället för filtret installation. Multiplicera gånger flödesparametrarna 0,10 för att bestämma hur stor andel av den värmeöverförande vätskan som ska filtreras. Använd denna information för att bestämma storleken på filtreringsenheten. Köp ett filter som är avsedd för detta flöde.
2

Lossa rören på insugssidan av köldbärarpump och anslut den in-line nätfilter enhet. Applicera en gängtätning till alla hangängor innan du ansluter varje bit.
3

Montera T-beslag i främsta linjen ovanför den plats där sidoström filter kommer att placeras. Montera en nippel och sedan en grind ventil på en "T." Efter backventil, installera en annan bröstvårtan, en facklig anslutning och sedan en annan nippel för att ansluta till den andra "T." Denna backventil tjänar till att shunta en delen av linjen flödet genom filterenheten.
4

Installera nipplar på varje sida av filtret och anslut T-stycken för montering tryckmätarna. Installera en annan armbåge och en nippel för att ansluta en avstängningsventil på varje sida. Efter ventilerna, installera en bröstvårta, en armbåge, en union montering och sedan en annan nippel för att ansluta filtret till den huvudsakliga värmeöverföringsfluidet linje.
5

Anslut tryckmätare till mini-membran tätningar och sifon rören. Montera den andra änden av sugröret in i de öppna T-stycken på varje sida av filtreringsenheten. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133909.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.