Hur man läser en två nålar Gauge oljetryck

Oljetrycket är en viktig indikator för kommersiella och konsumenternas oljetankar och fordon. Mekolja tryckmätare fungerar genom tryckkänsliga bourdon rör kopplade till varje trycksatt ledning. En två nål oljetrycksmätaren har två separata Bourdonrör system och nålar på Mätartavla ansluten till två separata oljetankar eller linjer. Saker du behöver
Dual nål oljetrycksmätaren
spår manual
Oljetank eller fordonssystem manuell
Tryckenhet konvertering diagram
Visa fler instruktioner
1

Inspektera ansiktet av två nålar oljetrycksmätaren. Lägg märke trycket omfattning och dess enheter. Till exempel kan en typisk oljetank gauge har en 0 till 500 skala. Kontrollera att trycket enheterna är i pounds per kvadrattum.
2

Bekanta dig med trycket skala genom att läsa mätaren handbok om enheterna inte är i PSI. Till exempel kan skalan vara i enheter som kallas "barer." Konvertera okända enheter till bekanta PSI på en bit papper med ett diagram tryck konvertering om din oljetank eller line-system är europeiskt eller asiatiskt, så att du förstår läsningen.
3

Iaktta positionen för var och en av de två nålarna på framsidan av mätaren. Om endera nålen är under nollpunkten på skalan eller båda nålarna indikerar samma tryck, kan mätaren skadas eller utanför kalibreringen. Konsultera mätaren manualen att felsöka.
4

Identifiera tanken eller linje som varje nål visar oljetryck för. Se till oljetanken eller fordonets handbok för denna information. Typiskt kommer de två nålar på oljetryckmätaren ansikte vara olika färger. Manualen ska identifiera vilken färg nålen indikerar vilken tank eller ledningstryck, om denna information inte är märkt på mätaren ansiktet.
5

Läs de två oljetank eller linje tryck indikeras av de två olika färger nålar . Skriv ner värdena på ett papper, och se till att notera vilken tank eller linje de är från bredvid varje läsning. Jämför mätvärdena till normal tank eller trycket varierar enligt systemet manuellt.
6

Följ felsökning och mildrande åtgärder i systemet manuellt för att rätta till situationen om något av de två oljetryck indikeras av dubbel nål oljetrycksmätaren är antingen högre eller lägre än det angivna normala intervallet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133907.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.