Right Angle Air Cut-Off Verktyg

Rotary och återgående skärande verktyg är nödvändiga i bilverkstäder. När man arbetar med avgaser, kroppsdelar och ramar, är bultarna ofta korroderade till den grad att de inte kan avlägsnas på annat sätt än att skära delar fria från fordonet. Höger vinkel luft cut-off verktyg är mångsidig och lätt att hantera när du arbetar under ett fordon. Grundläggande Rotary kapmaskin

mest populära luft kapmaskin har en standard 3-tums kapskiva. Dessa slipskivor är tillverkade av en kisel-karbid komposit. Hjulet slipar genom avgaser bultar och rör snabbt. Den nötande hjul kan även skära huvudet av härdat stål bultar. Slipskivorna är billiga, och kan installeras på verktyget med lätthet. Detta verktyg är en all-purpose kapmaskin i de flesta bil-butiker.
Avancerad Rotary kapmaskin


För applikationer som är svårare att komma åt, en 4-tums roterande kapmaskin har ett antal avancerade alternativ. Luften kammare är dubbelriktad, så fräsen roterar både framåt och bakåt. För mekanik, är denna värdefulla vid arbete på nära håll. Slipskivan kastar gnistor när den skär genom metall. Så genom att ändra rotationsriktningen, kan gnistorna riktas bort från dig. Många 4-tums cut-off verktyg har även throttle safeties, en inbyggd power regulator och en graderad trigger. Små, billigare 3-tums verktyg ofta inte erbjuda dessa avancerade alternativ.
Long Neck kapmaskin

Långhalsas cut-off verktyg ger mekanik möjlighet att komma åt infällda delar och bultar. På samma sätt som en lång hals skruvmejsel ger dig möjlighet att nå skruvarna som är precis bortom längden av ett standardverktyg, är den långa halsen kapmaskin konstruerad så att skärhuvudet att nå längre i en bil hålighet.

Pneumatic Tigersåg

Tigersågar är avgörande för snickare och en luftdriven tigersåg med metallblad är ett värdefullt verktyg i auto body shop. Den 3 - eller 4-tums roterande kapskivor kan bara skära ett rör, bult eller kroppsdel ​​som är upp till 1 3/4 inches djupt. För jobb som att skära en större diameter bit av ljuddämparen röret, är ett återgående sågblad det enda verktyget som kan nå hela vägen genom röret och skär det rent.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133903.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.