Vad är Stock VR6 Insprutare?

Lager VR6 bränsleinjektorer installerades i en massa Volkswagen bilar, främst Passat. I slutet av 1980-talet Volkswagen Group introducerade en ny 6-cylindrig motor konstruktion, med förskjutna cylindrar i stället för en vanlig rak sex av konventionell V6, med tre cylindrar på vardera sidan. Beståndet VR6 insprutningssystemet fungerar på samma sätt som det gör på andra motorer, men har utformats på olika sätt för att rymma den nya motorn. Design

Eftersom nya VR6 motorn är utformad på olika sätt, har bränsleinjektorsystem installerad på motorn en ny design. I stället för en tvådelad injektor system som passar på båda sidor av den konventionella V6, kunde en VR6 injektor passar på toppen av motorblocket på grund av den förskjutna cylinderkonstruktion. Mälden VR6 injektorn kan tillverkas i ett stycke. Syftet med lager VR6 bränsleinsprutarna Addera Insprutare Syfte

är att kontrollera den mängd bränsle som sänds till cylindrarna . Kontrollera mängden bränsle låter VR6 motor att köra effektivt, förbättrad bränsleekonomi för fordonsindustrin. Bilen kommer att få fler miles per gallon än de med en typisk förgasare motor, liksom vissa bilar som presenterar andra bränsle injektor system.
Single Port

De lager VR6 injektorer är en enda port bränsleinsprutning system, vilket innebär injektorn sprutar in bränsle i alla cylindrar samtidigt. Till skillnad från flera portar injektorer som ger varje cylinder med sin egen sprutmunstycke och sprutar in bränsle i varje cylinder när den behövs, ingriper beståndet VR6 injektorn sprutmunstycket när endast en cylinder kräver bränsle. De andra cylindrarna i VR6 mottaga bränsle på samma gång. Den VR6 motor finns med en multi-port injektorsystem, men det är inte slut.
Fördelar

Fördelarna med lager VR6 injektorsystemet är vanliga när man arbetar på denna motor design. Kolvarna dela ett topplock, topplockspackning och injektor-systemet, vilket gör reservdelar enklare att installera och billigare, i stället för de två delarna som krävs av konventionella V6. Avgas och intag hamnar närmare huvudet av VR6, vilket gör att bränslet för att värma något i lager VR6 spridare innan bränslet antänds av tändstift, vilket gör att motorn arbeta mer effektivt. Det hjälper också i valet av tidpunkt för tändning och motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133902.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.