Vad Är Rod Kullager?

I fordonsindustrin mekanik ett vevstakslager är ett glidlager (i motsats till ett kullager) som används för att hålla spinning axlar på plats där stöd krävs för att hålla stången rakt under loppet av sin körning. Uttrycket används också som en förkortning för vevstake lager, vilket är en helt annan sak. Om det föreslås att man som ett problem med din bil på grund av slitna eller felaktiga rod kullager, är det viktigt att du klargör vilken typ av lager är att identifieras. Rod Lager

Ett vevstakslager är en tvådelad (topp och botten) band av mjuk metall. I fallet med drivaxel stång lager, till exempel, är den övre halvan av lagret en halvcirkel som är monterat på underredet av fordonet. I den undre halvan av lagret är bultad till den övre halvan när drivaxeln är på plats. Ett litet hål genom den övre halvan av lagret möjliggör smörjning för att nå insidan. Detta tillåter axeln att snurra inuti lagret utan att generera hög värme.
Vevstake lager

vevstake lager (även kallad stav-ändlager) är en komponent i kolv-till-drivaxel del av drivlinan. Denna sfäriska ledade fog är också känd som en heim gemensamt i USA och en ros gemensamt i Förenade kungariket. Anordningen uppfanns i Nazityskland och upptäcktes av de allierade i ett tyskt flygplan sköts ner över England i 1940. Patenträttigheter gavs till Rose Bearing Company i Storbritannien och Heim Company för Nordamerika. Rod-ändlager ansluter kolvstången (även kallad ändtappen eller kolvtappen) till lagertappen. I detta sammanhang "journal" hänför sig till den del av kolvstången att kontakterna och vrider drivaxeln. Byta vevstaken lagren är en standard steg i en motorrenovering.
Spun Rods
p Om du får höra att din vevstakslager spinns, betyder det ett sammanbrott i vevstakslager smörjsystemet inträffat och att lämnade vevstakslager inte smörjs. Axeln, spinning inuti en torr bäring, värms upp mycket snabbt. Axeln expanderar under värme till den punkt där det griper och lösgör lagret från dess fastsättningsanordningar. Lagret är då väsentligt svetsas till stången och snurrar med den. Att köra en bil med en spunnen stav under en längre tid kommer att värma upp staven-end bearing, vilket resulterar i att kasta en kolvstång, som kommer att förstöra motorn går att reparera Addera Erkänner Bearing Problem

Underlåtenhet att identifiera och korrigera problem vevstakslager kommer att leda till katastrofala motorbortfall. De flesta moderna personbilar har slutna sändningar. Detta gör att drivaxeln att snurra medan nedsänkt i transmissionsolja och gör staven lagerhaveri mycket sällsynt. Olyckligtvis slutna enheter eliminera behovet av en transmissionsolja reservoar, som var den tidigaste varningssystem för läckor transmissionsolja. Bearing problem bör misstänkas när ett ihållande tickande som ökar med rpm är hörbar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133901.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.