Vilka är orsakerna till Smog testet misslyckades?

Statliga och federala regeringar har placerat gränser för skadliga gaser som släpps ut av fordon. Ett utsläpp testet, även kallad en smog test, mäta kolväten, kolmonoxid, koldioxid och kväveoxider nivåer kvävgas. Det finns flera vanliga orsaker som leder till ett fordon som inte en smog test. Check Engine Light


Om kontrollera motorn ljus eller fel indikator lampan lyser, kommer det att resultera i en automatisk smog testet misslyckas. Om ditt ljus är på, ta din bil till en bilverkstad så att de kan diagnostisera ditt problem.
Gammal olja

bilens motor andas in rök från oljetråg och andra auto komponenter. Dessa ångor gör sin väg genom förbränning och förorena motoroljan. Byta olja regelbundet kommer att eliminera dessa ångor och gör din bil att passera kontrollen.
Lågt däcktryck

Pumpa dina däck innan en smog inspektion. Under smog test kan en tekniker behöver köra din bil på en dynamometer. Pumpade däck förbättrar stabiliteten och riktigheten i denna del av tentamen. Dessutom är de totala utsläppen av ditt fordon förbättras genom att låta motorn upprätthålla en jämn belastning. Diagnostisera Gas Underlåtenhet

Läs smog misslyckande rapporten att utvärdera vilken gas orsakade
felet. En HC fel resultat från ofullständig förbränning. Om du hade en HC misslyckande, är de vanligaste orsakerna slitna tändstift, defekta tändstift ledningar, en sliten fördelarlock eller rotor, felaktig tändning, läcker vakuum eller en motor mekaniskt fel. En CO misslyckande beror på en alltför rik luft-bränsleblandning och orsakas vanligen av ett overksamt Lufttillförselsystemet, en trasig syresensor, en läcka eller defekt insprutare, ett begränsat luftfilter, ett vakuum läcka från en felaktig grenrör absolut trycksensor operation , en defekt luftmassa eller luftflöde sensor, en defekt katalysator, en defekt termostat, oljeförorenat bränsle eller en funktionsstörning bränsleförångning system eller avluftningsventil. Slutligen kommer en NOx misslyckande från förbränningstemperatur som kör för höga. De vanligaste orsakerna till en NOx misslyckande är ett kylsystem fel, en over-tidigare tändning, en alltför mager luft bränsleblandning eller ett overksamt gas återcirkulationssystem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133891.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.