Hur man läser Smog Testresultat

Mer än hälften av de stater i USA kräver nu ditt fordon för att passera en smog prov regelbundet. Denna specialiserade testet analyseras mängden förorenande utsläpp bilen ger. Du måste förstå att testa proceduren för att läsa smog testresultat ordentligt. Kalifornien är känt för att ha några av de strängaste politik för smog kontroll. På grund av detta, är dess smog tester ofta används som bas för ett landsomfattande tolkning av testresultaten. Instruktioner
1

igenom testproceduren. Använda Kalifornien som exempel är fordon kör genom varje test vid två olika hastigheter. I allmänhet sitter fordonet på ett löpband enhet och testas vid 15 miles per timme och 25 kilometer per timme. En dynamometer är fäst till avgasröret. Denna speciella maskin mäter utsläppsnivåerna för kolväten (HC), kolmonoxid (CO), koldioxid (CO2), dikväveoxid (NOx) och syre (O). Du utfärdade en rapport som specificerar godkänd eller underkänd status, en förteckning över eventuella föreslagna underhåll frågor och en förteckning över de utsläpp mätvärden.
2

Läs första raden av de utsläpp testresultaten. Varje gas har ett särskilt avsnitt om de flesta smog testresultat. Den första raden i sektionen är den två bokstäver förkortning för växthusgaser detekteras såsom beskrivits i föregående steg.
3

Läs resultaten i varje utsläppen kategori. Varje avsnitt visar testa hastigheten, motorns varv per minut (rpm) vid den hastigheten, det högsta beloppet av den särskilda gas som frigörs vid den hastigheten i miljondelar (PPM), den genomsnittliga mängden gas som släpps ut under provningen och den totala mängd gas detekteras under testet. Om någon av mätningarna överskrider den högsta tillåtna nivån i just ditt tillstånd, inte bilen smog inspektion.
4

Läs och följ någon av underhållet anteckningar ingår i rapporten. De flesta stater kräver tekniker för att inkludera data om felaktiga eller bristfälliga komponenter som kan vara ansvarig för en bil att missa testet och komponenter som kan leda till framtida smog-relaterade frågor. Ta bilen till en mekaniker eller åtgärda de problem som tas upp i rapporten på egen hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133883.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.