Vilka kemikalier används för att rengöra luftkonditioneringssystem?

Även fordonsindustrin luftkonditioneringsapparater är slutna system, samlas de fortfarande föroreningar, främst härsken kompressor olja. Fukt i systemet reagerar med oljan att bilda slam som skapar frätande syror som äter bort på metall passager, orsakar köldmedieläckor och plugga små öppningar. Merparten av denna giftiga gunk ansamlas i systemets kondensor. Om kondensorn redan har vi repor, fattas beslutet för dig: Installera en ny kylare. Om kondensorn är fortfarande lönsamt, men det finns kommersiella kemikalier och förfaranden för att spola dåliga grejer ut ur systemet. De flesta av dessa kemikalier används som ett komplement till professionell makt spolning utrustning och kräver demontering av luftkonditionering komponenter. Tillverkarens rekommendationer

Av de stora biltillverkarna, endast Ford och General Motors rekommenderar spolning ett förorenat kondensor. Toyota och Chrysler stöder inte spolning och rekommendera kondensor byte istället. Ingen OEM eller eftermarknaden tillverkare kommer att hedra sin garanti om en rengöring produkt som inte är godkänd för att spola luftkonditioneringssystem är anställd och skadar kompressorn eller andra komponenter.
Kännetecken för luftkonditionering Flush

kemiska flush bör upplösa slam, inte skada systemkomponenter som O-ringar och tätningar, vara säkra att använda, snabbtorkande och efterlämnar inga rester. Det bör också uppfylla kraven av US Environmental Protection Agency och Occupational Safety and Health Administration. Brake cleaner, motor avfettningsmedel och förgasare renare är alla exempel på föreningar som inte använder för att spola ett system för luftkonditionering.
HFCF-141B

mest accepterade luftkonditioneringen flush är HFCF-141B. En hydroklorfluorkolväte lösningsmedel marknadsförs under olika namn, inklusive Dura II Flush är HFCF-141B en effektiv renare, avdunstar snabbt och lämnar inga rester. Det är helt flamsäkert och korroderar inte gummitätningar och O-ringar.
Clear Flush

Ford godkänner användningen av en flush som marknadsförs under namnet Clear Flush. Det är en VSL338 terpenbaserat baserade lösningsmedel effektiv på att ta bort olja och slam och kompatibel med alla typer av kompressorer. Addera RX 11

klorfluorkolförening-baserade lösningsmedel (CFC) som som R-11 användes som luftkonditioneringssystem spolningar under många år med goda resultat. Men så småningom blev R-11 förbjudna vara skadliga för ozonskiktet. Nu en fluorkolväte-baserade alternativ som kallas RX 11 har utvecklats av Dupont. Liksom HFCF-141B, en annan fluorkolväte flush, är RX 11 EPA-godkända och ett effektivt lösningsmedel för att avlägsna slam från luftkonditioneringssystem.
Lacknafta

Lacknafta är en gammaldags och billig flush lösning men har ett antal nackdelar i moderna luftkonditioneringar. Återstoden är mycket svårt att fullständigt avlägsna från systemet efter spolning och kan skada systemkomponenter över tiden. Lacknafta är även brandfarliga och är irriterande för huden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133871.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.