Hur man tar bort freon i en R134A

R134a - även känd som Tetrafluoroetan (CF3CH2F) från familjen HFC köldmedium - är en förening som används som kylmedel i kylskåp, luftkonditionering utrustning och andra kylsystem . R134A köldmedium ersatt freon som användes i de flesta kylsystem före dess avvecklingen. Freon kan skada ozon, och R-134a är en växthusgas som bidrar till den globala uppvärmningen. Avlägsnandet av båda köldmedier från någon kylsystemet regleras i USA av Environmental Protection Agency, eller EPA. Saker du behöver
AC mätare inställd
Köldmedium återvinning vakuumpump
Returtank
Visa fler instruktioner
1

Anslut vakuum återvinning pumpen i ett uttag eller strömkälla. Plug mitten (gul) slang av AC mätaren till den in-port munstycke på vakuumpumpen. Ta den blåa slangen ansluten till lågtryckssidan av AC mätare, och anslut den till den låga sidan på din AC linje.
2

Håll den röda slangen ansluten till den höga sidan av AC mätare , och anslut slangen till överkant montering på din AC linje. Om det finns små ventiler på snabbkopplingsmekanismen beslag på slangarna, vrid ventilen handtagen moturs för att öppna dem. Öppna den blå och röda ventiler på AC mätare, och snabbt stänga ventilerna för att momentant rensa luften från båda slangarna.
3

Håll extra gula slangen i AC Manometerkit, och ansluta den till "out-port" munstycket på dammsugaren återhämtning pumpen. Anslut den andra änden av slangen till toppen inloppsmunstycket på uppsamlingstanken. Öppna den blå och röda ventil knoppar på AC mätare, och märker nålen på AC mätaren går upp.
4

Vänd pumpen vakuum återhämtning på och titta på nålar på de röda och blå mätare börjar att släppa. Låt pumpen gå tills båda nålar har sjunkit, vilket indikerar fullständigt avlägsnande, eller evakuering av freon i luftkonditionering.
5

Stäng av vakuumpumpen, och stänga ventilen returtankens. Lossa den gula slangen från uppsamlingstanken, och skruva loss den gula slangen från vakuumpumpen. Stäng alla ventiler på AC mätare, och lossa de röda och blåa slangarna från växelströmsnätet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133868.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.