Hur man Degree en Chevrolet Cam

I en fyra-cykel förbränningsmotor, är kamaxeln ansvarar för att öppna och stänga inlopps-och utloppsventilerna. Eftersom ventilerna öppnar och stänger, de tillåter bränsle och luft att komma in i cylindern, och sedan låta exploderade bränsleångor att lämna cylindern i avgassystemet. Ventilen sekvensering ska perfekt tidsbestämda med rotation av kolvarna för att en motor ska fungera ordentligt, och få maximal effektivitet. Saker du behöver
Ombyggd Chevy motor, w /utsatta redskap timing och kolvhuvudena
Timing graders hjul
Timing ratten Fixtur indikator
för att hålla indikatorklocka (medföljer timing mätklocka)
En lång arm skiftnyckel eller hylsnyckel handtag w /uttag.
Visa fler instruktioner
1

montera motor, inklusive vevaxeln, kolvar, ventiler och kamaxel enligt tillverkarens specifikationer .
2

Identifiera inställningsmärkena på framsidan av vevaxeln och kamaxeln innan du installerar kamkedjan. Rikta de två märken så att de pekar mot varandra.
3

Kontrollera att ventilerna i nr 1 kolven är båda stängda. Eftersom vevaxeln roterar två gånger för en enkel kamaxel revolution, är det möjligt att rikta inställningsmärkena och fortfarande ha två delar ur fas. Om ventilerna i nr 1 kolven är öppna, sakta rotera vevaxeln ett helt varv medurs och kontrollera att båda ventilerna nu är stängda.
4

Bolt hjulet timing grad på framsidan av motorns vevaxeln. Bolt pekaren graden ratten på framsidan av motorblocket. Passa pekaren direkt över nollpunkten på graden hjulet.
5

Montera indikatorn timing ratten i cylinder nummer. Denna anordning mäter höjden av kolven i cylindern. Denna enhet bör placeras så att den måttstock vidrör mitt kolvhuvudets, inte sidorna eller EDGE.
6

Vrid vevaxeln medurs tills antalet en kolven når övre dödläget (TDC) . Kolven är nu vid spetsen av dess uppåtgående rörelse. Kontrollera att graden hjulet pekaren på framsidan av motorn i linje med "Zero" på graden hjulet.
7

Vrid vevaxeln medurs tills tidpunkten indikatorklocka fastsatt i nr 1 kolven läser 0,250 . Kontrollera graden läsning om tidpunkten grad hjulet. Spela denna grad läsning. Detta är en "efter övre dödläget läsning" (ATDC)
8

fortsätta vrida vevaxeln medurs tillåter kolven att resa genom sin cykel vid botten av cylindern, och närmar sig TDC. När kolven återgår mot toppen av cylindern, stoppa vevaxelrotationen när tidpunkten indikatorklocka igen läser 0.250.
9

Kontrollera hjulet timing examen på framsidan av motorns vevaxel. Denna grad mätning, som är en "före övre dödpunkt" (BRDC) behandlingen, bör vara samma som avläsningen in i början av processen, den "efter övre dödpunkten" mätning.
10 < p> Jämför de två mätningarna. Om dessa värden är desamma, är tidpunkten graden hjulet korrekt inställd på TDC. Vevaxeln kan återföras till övre dödläge, och tidpunkten kedjan installeras mellan kamaxeln och vevaxeln. Om BTDC och ATDC mätningar varierar, är tidpunkten graden hjulet inte satt exakt absoluta övre dödpunkt. Upprepa processen tills de två måtten är identiska för ATDC och BTDC mätningarna.
11

Vrid vevaxeln medurs så att den nyligen identifierade övre dödläget mätning sammanfaller med tidpunkten markeringen på kamaxeln. Installera en kamkedjan eller kamrem så att dessa två märken är inriktade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133845.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.